Република Српска

Фонд Наташе Кандић финансира протесте у БиХ!

Председник Републике Српске тврди да новац за финансирање протеста не долази директно у Сарајево, већ се пласира преко канцеларије Фонда из Београда, па се тако стиче утисак да Србија подржава демонстрације

Председник Републике Српске Милорад Додик каже да се у Босни и Херцеговини ради о много већим политичким играма, него што већина грађана може да сагледа.

Додик тврди да има проверене податке да новац за финансирање протеста у ФБиХ долази из Фонда Наташе Кандић, и да није стигао директно у Сарајево, него преко њене канцеларије у Београду.

„Онда у Сарајеву кажу да протесте подржава Београд, али нико не спомиње да иза тога стоји Наташа Кандић“, рекао је Додик.

Према његовим речима, странци су незадовољни досадашњим развојем ситуације у БиХ.

„РС је стабилна – у њој је политичка ситуација редовна и нема ексцеса“, оценио је Додик и додао да је Република Српска показала своје демократско и цивилизовано лице које многи не желе да виде.

Наташа Кандић са организатором немира у Брчком Едвином Канка Ћудићићем

Наташа Кандић са организатором немира у Брчком Едвином Канка Ћудићићем

„Важно је да Република Српска остане мирна и сачува стабилност. Ми знамо да има проблема, да је економија у лошем стању, не продукује нова радна места, али криза је свугде и за видно побољшање потребно је више година“, рекао је Додик у емисији Интервју Радио-телевизије Републике Српске.

Он додаје да СНСД прихвата предлог опозиционих странака у Републици Српској да се одрже превремени избори на свим нивоима власти у РС, али би резултати избора у том случају важили до октобра када се одржавају општи избори у БиХ.

Додик је оценио да су протести у ФБиХ политички мотивисани и да је захтев за расписивањем ванредних избора на територији целе БиХ неприхватљив.

„Странцима је у интересу да се у јавности прикаже да су нереди раширени на целој територији БиХ, без обзира што се у Бањалуци окупило свега 20 људи на улици. Ако странци траже ванредне изборе у БиХ, мора бити и ванредна ситуација на целој територији. То у овом случају није тако“, рекао је Додик.

Он додаје да исти они који су правили демонстрације због матичног броја, које су такође биле политички мотивисане, сада протестују у Сарајеву.

Коментари (2)

  1. xmen каже:

    Sve je ovo tacno ja kao srbin van srbije imam misljenje da srpski gradjani su ipak sami krivi za kandicke vucice jovanoviceve.JEl moguce da tu nevladinu organizaciju netko ne moze spreciti sto bi reki kurvanjski kako ona igra pokvareno protiv vlasitog naroda s kojim zivi u Srbiji tim visesto je i rodjena beogradjanka jer imate slucajeve da neki srbi u srbiji za krajiske srbe dosle u srbiju tvrde stranci su za koga glasaju sto je netko ne spreci ne direktno onesposobjavanjem racunara prostorija brava onemogucavanje tog novca da financira kojekave teorirste u bosni protiv srba.Dok je tako novac vazniji od pripadnosti nacini covjecnosti nema od Srbije nista niti vezes njenom emigracijom nema tu poverenja apsolutno.To je tako bez obizira na nerpijatelje srbi su sami sebi krvi ne mozes uvek protiv neprijatelja igrati posteno ovde ne mislim na ubijanje ali zato to drugi misle protiv srba,nema lukavstva zato masoni i ostaili vatikano ubice rade sve pogeldajte samo kosovo ubiju srbe i nikom nista hrvatsku ni jedan ubica svesni nije odgovarao niti ce ikad mercep slobodno hladi dupe i glavas.To je tako kad masa nema lukavstvo ne moze ni dobiti nista

  2. Корнелиjе Кодреану каже:

    Она личи на Смигола из Господара прстенова.

Напиши коментар