Србија

Фирер из нашег сокака

Пише: Небојша Јеврић

Срђа Поповић је најмлађи потомак Соње Лихт и Јосипа Броза. Постхумно зачет.

srdja-popovic-firer-canvas-otpor

Тито је имао Брионе а Срђа острво на Малдивима.
Тито је направио 46 државних удара и револуција по несврстаним земљама.
Срђа је још млад и има времена.
„Отпор“ односно, његово чврсто језгро „КАНВАС“ извезао је мирне револуције у више од 30 земаља, револуције које су срушиле, као куле од карата, власт у Грузији, Либији, Египату, Украјини…
И сад сам ја, ратни репортер, проглашен за ратног хушкача а Срђа – миротворац!
Узалудно сам претурао по архивама. О Канвасу и Срђи Миротворцу ништа. У педесет бројева „Нина“ никад није поменут.
Срђа има невероватне особине. Да се истовремено појављује у више земаља. Може да вечера са Вуком Јеремићем у Њујорку, и да сеје семе зла по Либији. То ни Тито није могао. Да се одмара на Малдивима и да крваво коло у облику кукастог крста замеће у Украјини.
Сећате ли се афере „Бодрум“? Неда Арнерић се одмарала у Бодруму а истовремено била у Скупштини и гласала. Срђа је тврдио да је била ту и убацила картицу. Борису су једно време сви новинари постављали то питање, али јадни Борја, владар без земље (који ми је обећео да ће и они писати о мени) је ћутао. Где да се супростави Срђи Поповићу па да заврши ко Гадафи!
Канвас је наш најуспешни извозни производ.
Срђа је, за разлику од свог тата Броза и маме Соње Лихт, у најбољим годинама.
Какав Вучић, Тадић, Ђинђић и Милошевић!
Срђа ће, ако овако настави, подићи више мирних револуција него што је Новак Ђоковић освојио турнира. Каже Срђан да није био у Македонији. Више и није неопходно да се он лично тамо појави.
Сви Срби да се учлане у „Отпор“, и да лепо изаберемо Срђу Поповића за Тита. Какав Тито? Фирер! И то из нашег сокака. Да сваки Србин добије по пиштаљку и то ону судијску металну, и да идемо по свету пиштимо и лупамо у ионако празне шерпе. И овако овде никаквога посла нема.
Ако не знамо да радимо, ако нећемо да ратујемо, знамо барем да пиштимо. Да се и ми опет упишемо у историју.

 

Правда

Напиши коментар