Свет

Путин: Америчка обавештајна служба не зна све и не треба све да зна

Несхватљиво је зашто је Америка одбила да Руској Федерацији достави податке о циљевима терористичке организације „Исламска држава“ у Сирији, изјавио је у недељу председник РФ Владимир Путин.

vladimir-putin

„Рекли смо им… дајте нам циљеве. Одбили су, додавши: нећемо да радимо на том нивоу. Несхватљиво је због чега, ако они заиста најбоље знају и желе да се боре против тероризма“, изјавио је Путин у интервјуу за ТВ канал „Росија 1“, а преноси РИА „Новости“.

„Засад, нажалост, нисмо достигли тај ниво сарадње“, додао је руски лидер.

Председник Русије је такође прокоментарисао саопштења САД о лансирању руских ракета са Каспијског мора.

„Америчка обавештајна служба је једна од најбољих на свету, хајде да не сваљујемо кривицу на њу. То је једна од најмоћнијих обавештајних служби, али она не зна све и не треба све да зна“, изјавио је Путин, преноси „Взгляд“.

Амерички медији су у четвртак, 8. октобра, позивајући се на анонимне представнике власти, саопштили да је неколико крстарећих ракета лансираних са руских бродова у Каспијском мору пало на територију Ирана.

Министарство Русије је демантовало саопштења СNN-а о паду крстарећих ракета у Ирану. „Све ракете лансиране са бродова Каспијске флотиле погодиле су циљеве у Сирији“, изјавио је званични представник Министарства одбране Русије.

Касније истог дана извор из Министарства одбране Ирана је саопштио да Техеран нема информације да су руске ракете пале на иранску територију. Ирански војни ресор сматра да су саопштења западних медија део психолошког рата.

 

Руска реч

Коментари (1)

  1. Шабић каже:

    Молба:
    Не објављивати слике:
    Олбрајт, Клинтон, Блер, Нетанјаху, Папа, нато…
    Већ сам разбио 2 дисплеја, не могу то више издржати…

Напиши коментар