Србија

ДР ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ: Прећуткивање НАТО злочина је поновни злочин

Професор др Даница Грујичић, неурохирург, начелник Одељења за неуроонкологију Клиничког центра Србије и редовни професор на Медицинском факултету у Београду, већ дуже време упозорава и објављује научне анализе последица НАТО агресије на СР југославију, те учествује у конференцијама по питању последица употребе радиоактивне муниције од стране НАТО-а на становништво и животну средину, указујући јавности на ово озбиљно питање.

Указала је да ће се „борити док је жива да држава подигне тужбу против НАТО-а“. Преносимо саопштење др Данице Грујичић у целости:

„Иако није на мени да тужим НАТО, али докле год сам жива борићу се за то да држава подигне тужбу против НАТО пакта за злочин који је почињен 1999. године. Одустајањем од тужбе против НАТО-а постајемо саучесници у злочину 1999. године према сопственом народу. Ово не треба третирати као политичко питање већ као борбу за какво-такво санирање злочина који је почињен према овој држави.

Убијене нажалост не можемо да вратимо, али онима који су болесни можемо да обезбедимо живот квалитетним лечењем и можемо да сачувамо младе којима је живот уништен. Ако нисмо успели за нас да се изборимо, морамо због младих. Прећуткивање овог злочина је поновни злочин и то управо према младима. Оно што је важно, је да људи са ових простора схвате да ово није питање Срба. Ово је питање свих народа на овим просторима. Здравље и болест не бирају веру и нацију, сви смо угрожени. Одштету од НАТО пакта уложити у здравство и лечење, образовање, културу и опстанак младих у Србији!

Хвала сваком медију који се бави овом темом. Надам се да ће и држава смоћи снаге, ко год буде био на власти, да крене да се бави овим питањем.“

У својој недавној анализи је указала да је НАТО имао намеру планског уништавања народа са децидно наведеним подацима, а коју можете прочитати испод.

 

Восток

Напиши коментар