Србија

Динкић наручио убиство Борке Вучић?!

Након што је говорио о најпрљaвијој тајни рата деведесетих, а коју крије садашњи министар финансија Млађан Динкићу, новинар Домагој Маргетић говори и о смрти некадашњег министра финансија Борке Вучић!

Истраживачки новинар Домагој Маргетић , који годинама уназад истражује шта је залеђина рата деведесетих и какве су проневере новца тада рађене, одређене информације добио је и од покојне Борке Вучић, која је годинама била министар финансија и директор Централне банке Југославије. Први пут је покојну Борку Вучић контактирао 2004. године, након чега су Борка и он обавили на десетине раговора. Последњи пут чули су се свега неколико дана пре него што је Борка Вучић доживела саобраћајну несрећу.

– Највише ми је криво што на дан њене смрти нисам сео у ауто и кренуо да се видим са њом, а требало је. Тог дана је и погинула. Требало је тог дана да разменимо папирологију и доказе. Мислим да је Борка све знала, али баш све. На несрећу, никада није успела да обелодани то што је знала. Једно сигурно знам, Борка се никад није окористила о државни новац  – рекао је Домагој.

Највреднији подаци и документа којима је располагала Борка Вучић били су они који су повезивали режим Слободана Милошевића и ТДР-а, односно криминалне радње зараћеног Загреба и Београда.

Иако су се неколико пута и срели, Домагој је Борки обећао да ништа од докумената неће објавити, све док му она не да одобрење.

– Ја сам Борки обећао да нећу износити у јавност ништа од докумената док ми она не да одобрење. Хтела је да темпира тренутак у којем ће ми дати „интевју живота“. Тај интервју обећала је мени, и 2009. године ме је коначно и окренула и рекла да је одлучила да ми све чињенице изнесе на видело. Предложио сам јој да интервју одложимо за који дан, и да ћу ја 1. августа доћи у Београд, када ћемо се и видети. Тај разговор је био и наш последњи -додао је овај новинар.

На ауто-путу Београд- Ниш, 1. августа 2009. године, Борка Вучић погинула је под још неразјашњеним околностима. Возач аутомобила у којем је Борка Вучић погинула, Дејан Благојевић, рекао је да је када је прешао ОМВ пумпу код Лапова, на аутопуту Београд-Ниш , нешто пукло, а аутомобил се након тога преврнуо више пута, услед чега су сви путници, и погинули и повређени , испали из аутомобила. Иако је службена верзија смрти Борке Вучић до данас остала та саобраћајна несрећа, детаљи ове несреће никада нису до краја истражени и разјашњени, јер је очито многима у Србији, али и Хрватској, Македонији, Црној Гори и САД-у највише одговарала управо чињеница да Борке Вучић више нема. Борка Вучић, сведок многих балканских трансакцијских договора и послова, коначно је заувек ућуткана“, говори Домагој за Комету онлине.

Она је према речима Домагоја била аутентичан сведок тог времена инсајдер који је због своје жеље да и јавно проговори о малверзацијама тог времена Србије и Хрватске заувек и ућуткана.

Ћутање Борке Вучић осигурало је и политички напредак и дугогодишње постојање на политичкој сцени Србије, између осталих, и бившег потпредседника Владе Србије Млађана Динкића.

Коментари (5)

 1. zoran каже:

  To nije nikakva tajna da je ubijena. Ubice su vjerovatno britanski obavjestajci, jer im je specijalnost “saobracajke”. Sjetite se ministra odbrane iz DSS-a koji je prije nje imao saobracajku:naletio dzipom na psa, pa ga pas zbacio sa puta u jarak. Jedva prezivio. Onda se sjegite princeze Dijane…

 2. dorcol 011 каже:

  Cim u nekom dogadjaju ima mnogo slucajnosti,nesrecnih okolnosti itd,velike su sanse da je upitanju manevar zataskavanja.

 3. on каже:

  I ja sam mislio da su britanci, ali su francuzi

 4. bumbum каже:

  Setite se i Todora Tošeta Proeskog! I on je tako stradao, upravo zato što je ujedinio staru Jugoslaviju PESMOM!!!

 5. Desanka каже:

  Moje lično mišljenje je da Srbija za vrijeme rata ma ko god da je bio predsednik nije mogao da se služi krađama i proneverama jer je odbrana od agresije toliko skupa da se nije moglo krasti.Znam da je svaki dinar od Dafiment banke i jezdimira otišao za nabavku i proizvodnju oružja za vojsku i pripreme jer rata bi bilo hteli mi to ili ne jer je on mnogo pre bio planiran i zato su se nudili nenormalni uslovi koji se nisu mogli prihvatiti.Svo zlo dolazi u zaveri i petooktobarskim pučem i sava dešaanja su već odavno mnogima poznata.Da bi se oprali mešetari pravi se mnoge kamuflaže i konstrukcije za naivne.Sramota onaj ko je spreman da dade svoj život za svoj narod i otadžbinu taj se ne bavi lopovlukom i raznim kriminalnim radnjama pa je tako i svakom slepcu jasno šta su inkostruisane laži.Borka Vučić sigurno bi rekla istinu koja bi otkrila svu pozadinu novih usrećitelja države i naroda.Grozno!!!!!!!!!

Напиши коментар