Србија

Дечаке изболи шиптарски терористи из групе „Б13”!

Иза напада и рањавањања двојице дечака који су у суботу избодени ножем у Косовској Митровици стоји група “Б13”, која себе назива “чуварима Бошњачке махале”. Ова терористичка група настала је пре две године, финансира се из иностранства, а има и подршку појединих политичких лидера странака које чине косовску владу.

Подсетимо, дечаци су пре три дана избодени ножем у леђа у насељу Бошњачка махала у Косовској Митровици, а двојица осумњичених за покушај убиства, како је полиција оквалификовала ово кривично дело, пуштени су из притвора убрзо након привођења.

– Двојица осумњичених одлуком тужиоца пуштени су да се бране са слободе, иако их косовска полиција сумњичи за покушај убиства, јер је код њих пронашла и нож за који се претпоставља да је коришћен у нападу на двојицу дечака – рекао је заменик регионалног директора косовске полиције Ергин Медић и додао да су били приведени главноосумњичени Д. К. (17) и Б. С. (18), обојица са пребивалиштем у насељу Бошњачка махала.

Иако косовска полиција још није званично саопштила идентитет нападача, односно није ни потврдила ни демантовала да се ради о Шиптарима, како сазнајемо, њих двојица су припадници шиптарске терористичке и ултрадесничарке организације и већ имају подебели досије у полицији.

– Осумњичени Д. Краснићи и Б. Сулејмани су чланови групе “Б13”. Ради се о ултрадесничарској групи која себе назива “чуварима бошњачке махале”.

Према подацима органа безбедности, ова терористичка организација нема пуно чланова, али су они врло радикални и насилни, организују ноћне страже, пресрећу Србе и пребијају их, пљачкају, чак је било и покушаја силовања. Њих уопште не интересује политика, већ само насиље и ликвидација неалбанаца, врло су сурови…

Вођа групе је управо Б. Сујелмани. Иначе, њихови очеви, од којих један ради у затвору „Смерковница“, а други је трговац, врло су утицајни међу Шиптарима. Ова група добија новац из иностранства, а има и индиректну подршку појединих косовских лидера који су сада на власти – прича наш саговорник са севера Косова и додаје да оваквих група има неколико.

Канцеларија за КиМ Србије осудила је пуштање двојице осумњичених за покушај убиства, констатујући да је безбедност Срба по ко зна који пут угрожена. Они су упитали косовске власти да ли се оваквом демонстрацијом силе гарантује спровођење правде и права једнаког за све грађане.

Коментари (1)

  1. Ven каже:

    Zar niko od Srba ne moze da se organizuje protiv ovih siptarskih kriminalaca?

Напиши коментар