Филм

Данас премијера филма „Дјеца“ (ВИДЕО)

ДЈЕЦА - Документарни филм Дениса Бојића

У бањалучком Мултиплексу „Палас“, премијерно ће вечерас бити приказан Документарни филм „Дјеца“, у продукцији Радио-телевизије Републике Српске.

Dokumentarni-film-Djeca

Филм „Дјеца“ на јединствен начин представља свједочење четворо родитеља који су у Одбрамбено-отаџбинском рату изгубили по троје дјеце.

Јока Миловановић, Милева Лазаревић, Милева Жупић, свака од њих у рату је изгубила по три сина и Маринко Бјелица који је остао без два сина и једне кћерке, свједоче своју потресну причу.

Денис Бојић, аутор документарног филма „Дјеца“, каже да филм освјетљава и показује вишедеценијско страдање српског народа и да, ако генерацијски породице дају по три сина за слободу и за отаџбину, онда морамо и не смијемо да их заборавимо.

Циљ филма је да исприча причу о херојима српског народа, да отргне од заборава палу дјецу и њихове родитеље и да комплетна српска заједница и што шира свјетска јавност чују ове трагичне чињенице и донесу свој суд о овим догађајима, истиче аутор филма и додаје: „Увијек када имате тематику српског страдања питате се кога то занима, али се надам да у свијету има људи које занима страдање без обзира са које стране долазио.“

Након бањалучке, у новембру се очекује и београдска премијера и изложба фотографија, након чега слиједи фестивалски живот филма. У оквиру промоције у порти Храма Христа Спаситеља постављена је изложба фотографија из породичних архива и са снимања филма.

РТРС

Напиши коментар