Србија

Дачић укида Канцеларију за КиМ?

Премијер Дачић и вицепремијер Вучић у последња 24 сата разматрају да ли ће Канцеларија за КиМ, после оставке Вулина, наставити с радом.

Постоји могућност, која још није извесна, да ће Канцеларија бити припојена неком другом државном органу, као што је новоформирани тим за примену Споразума с Приштином.

Извори у Влади наводе и да ће Вучић и председник Србије Томислав Николић данас разговарати с Крстимиром Пантићем, замеником директора Канцеларије за КиМ и функционером СНС, који се као државни службеник противи Споразуму о нормализацији односа, што је у директној супротности са званичним одлукама Владе Србије.

Према речима наших саговорника, Николић и Вучић ће „озбиљно опоменути“ Пантића, после чега ће он сам одлучивати о својој даљој политичкој улози и останку у СНС. Извори кажу да за сада нема говора о томе да ће Пантић бити искључен из СНС, али додају да све зависи од његовог будућег понашања.

Директор Канцеларије Александар Вулин поднео је Влади Србије писану одлуку о оставци. Упркос томе, коалиција између његовог Покрета социјалиста и СНС највероватније неће бити раскинута, јер су напредњаци „задовољни досадашњом сарадњом“, наводе извори. То је потврдио и сам Вулин када је, гостујући на РТС, рекао да „Покрет социјалиста нема сукоб са СНС“.

Напиши коментар