Србија

Дачић: Косово је посебна територија!

Председник Владе Србије Ивица Дачих изјавио је вечерас током посете Подгорици да је Косово „посебна територија“, а не независна држава.

„Ми признајемо да је Косово посебна територија, али не и да је независна држава“, казао је Дачић у интервјуу подгоричкој телевизији „Атлас“.

Српски премијер је рекао да Србија жели да учествује у регулисању живота на тој „посебној територији“. Дачић је рекао и да се његова формулација „Тачијеви Срби“ односи на оне Србе у власти Косова који ништа не чине да заштите интересе Срба.

Премијер Србије је данас, после разговора са званичницима Црне Горе, казао да Србија и Косово нису непријатељи.

„Ја са Тачијем нисам непријатељ. Он је мој противник“, рекао је премијер Србије.

По објашњењу Дачића, Албанци на Косову су имали сва права, осим да се отцепе од Србије, без њене подршке. Упитан о Албанцима у Прешевској долини, Дачић је рекао да је то неупоредиво са Косовом.

„Албанци на Косову су добили малтене државу, много више него што имају Срби на Косову“, казао је Дачић.

Премијер је рекао да је садашњи статус Косова „привремено решење“. Он је изнео претпоставку да Албанци желе да окупе и територије у другим државама на којима су већинско становништво.

Председник Владе Србије је у том контексту поменуо „размену територија“, као „трајно решење“ у овом делу региона.

„Размена територија за трајни мир“, рекао је Дачић.

Коментари (4)

 1. misko каже:

  Slobino prasence je poseban politicar a Kosovo je neotudjovi deo Srbije koju on i njegov “prvi potpredsednik” iliti “Spiro Guberina” (pogledajte seriju Velo misto i videcete frapantnu slicnost poznatog hrvatskog glumca sa mr prvim) poklanjaju Taciju i Estonovoj.

 2. Корнелиjе Кодреану каже:

  Прасац треба да се сам обеси, да га неби народ вешао. Беда од човека.

 3. delija каже:

  Samo sto mu rogovi ne izrastu, pravi mali djavolak…e pa zezno si se izdajice i prodana duso….cekaju te gore Nemanjici, Lazar i 9 Jugovica….peci ces se prasence, peci…..

 4. miki каже:

  srbi siu ti dali glas radi sto hoces srbi vole komuniste

Напиши коментар