Србија

Да ли наши медији знају да у Србији живе и православни Срби?

Подсећамо медије, а посебно тзв. Медијски јавни сервис Србије (РТС) да би било нормално честитати и православним верницима почетак поста и показати макар мало поштовања према православним Србима.

Овом приликом подсећамо медије у Србији, а посебно тзв. Медијски јавни сервис Србије (РТС), да би било нормално честитати и православним верницима почетак поста и тиме исказати макар део поштовања према православним Србима у Србији, као што се – с потпуним правом – исказује поштовање према другим традиционалним верским заједницама у Србији, њиховим постовима, празницима и обичајима. Као што смо често могли много тога научити о разним муслиманским или римокатоличким обичајима путем редовног обавештавања гледалаца на нашим медијима, оправдано сматрамо да поред муслиманске или римокатоличке веронауке наши медији треба да уведу праксу медијске православне веронауке и грађанство редовно информишу о текућим празничним и другим дешавањима унутар Српске православне цркве. 

С обзиром на вишедеценијску атеизацију и духовно упропаштавање нашег народа, сви имамо велике празнине у познавању сопствене вере и традиције, па очекујемо од медија да кроз адекватне садржаје надокнаде пропуштено у неким ранијим временима која су била ненаклоњена Богу и Цркви, како би нове генерације живеле боље између себе и са другима.

Са надом да ће овај наш предлог сви схватити добронамерно, одлучни да заштитимо сопствени духовни и национални идентитет – нажалост морајући то да радимо у сопственој држави, још једном поздрављамо све грађане и желимо им пуно духовних дарова и радости у личном, породичном и пословном животу.

 

Извор: Двери

Коментари (1)

  1. Aleksandar каже:

    Stacete ljudi zaboravljaju da i mi takvi postojimo.Njih najvise brine finasiranje i da imaju svi enormne plate mislim na vrh.I kako resitipreplatu koju niko nepostuje samo budale kao ja to postujem.I koje se benficije ima za to nikave i ispadne da su oni kojineplacaju preplatu pametniji od menekojiplaca sve svakogmeseca.I gde je tu pravda a u klapa se u ovo isto tako na jedna nacin.

Напиши коментар