Регион

Црногорци отварају амбасаду у Приштини до краја године

Игор Лукшић шеф дипломатије мале и бедне државе Црне Горе најавио је да влада планира да до краја године отвори амбасаду на Косову

Шеф дипломатије Црне Горе Игор Лукшић најавио је да влада планира да до краја године отвори амбасаду на Косову и да очекује отварање амбасада у Румунији и Бугарској.

Представљајући одборима за међународне односе и исељенике и за европске интеграције извештај о раду тог министарства, Лукшић је рекао да ће 2012. година остати упамћена по досад најзначајнијим резултатима оствареним у постављеним оквирима спољнополитичких приоритета.

,,Европска и евроатлантска перспектива су све извеснији, а успешна дипломатија у оквирима међународних и регионалних организација допринела је бољем позиционирању земље на међународном плану”, казао је Лукшић.

Он је најавио да ће претходна година остати упамћена као година у којој је Црна Гора отворила преговоре о приступању Европској унији.

Коментари (2)

  1. Zivkovic Zivko каже:

    Odrekli se SRPSTVA, ne i srpskih jasala! Srbi iz R.S., su strani drzavljani, oni sa svim privilegijama u Srbiji. Mi u C.G. nepozeljni. Svojom politikom prema Srbiji, dokazli su svoje veleizdajstvo,koga se ne stide! Sa C.G., neophodno ie uspostaviti princip recicrociteta u svim oblastima.Trenutno,njihova smo kolonija!

  2. Данко Б. Марин каже:

    Перспектива? По усташком визионару Старчевићу је да они постану Црвени Хрвати! Примитивци имају националну шизофренију…

Напиши коментар