Србија

ЦИА УПОЗОРАВА: Шиптари спремају нападе и атентате у Србији!

У овом извештају ЦИА који је, како сазнајемо, достављен српској тајној полицији, наводи се да „екстремистичке групе бивших припадника ОВК финансиране од стране терористичких, арапских групација“, увелико припремају удар на српске званичнике, али и високе функционере међународне управе на Косову и Метохији!

„Најекстремнији део шиптарских екстремиста као свог непријатеља више не гледају само Србе и Београд, већ све више и Запад и Вашингтон и Брисел. Они се све јаче окрећу муслиманском фундаментализму и као мету означавају све ‘невернике’. Постоје подаци да су људи из врха расформиране ОВК дошли у посредни контакт са челницима Ал Каиде…“, наводи се у овом тајном извештају. У њему се не наводи ко би се конкретно од српских политичара могао наћи на мети екстремиста, али се напомиње да ће они бирати „највише мете“.

„Шиптарски екстремисти планирају удар на виталне објекте, али и неке од највиших државних званичника у Београду“, пишу амерички обавештајци, и наглашавају да би Американци на Косову могли да се сусретну са „авганистанским сценаријом“:

„Шиптарски лидери у Приштини у овом тренутку имају најважнију улогу и њима треба помоћи на све начине. Они још контролишу ствари на Косову, али у кратком периоду би ствари могле да им се отргну контроли. Екстремисти своје упориште имају у чињеници да независност Косова у пуном смислу још није заживела, а нема изгледа да ће се то ускоро и десити“.

У овом тајном извештају ЦИА наводи се да су „најопаснији екстремисти“ стационирани у Србици, Ђаковици и Вучитрну.

Коментари (4)

  1. 124C41 каже:

    Замолио бих администратора овог сајта, ако је у могућности да пошаље ову информацију у мало ширем контексту и детаљнијим информацијама из ових докумената и да га подели са ФБрепортером.цом, ВасељенскаТВ,СРБин.инфо и Срби На Окуп.

  2. mareee каже:

    Tacno tako, kroje nam sudbinu onako kako njima odgovara…

  3. Слободан човек каже:

    У преводу, ЦИА спрема нападе преко Базе података и ОВК…

Напиши коментар