Свет

CIA почела испоруку оружја сиријским терористима

Америчка Централна обавештајна агенција започела је пре две недеље тајну испоруку оружја сиријским терористима, објавио је Вашингтон Пост

Америчка Централна обавештајна агенција (CIA) започела је пре две недеље тајну испоруку оружја сиријским терористима, док је Стејт департмента испоручио возила и осталу опрему, објавио је у данашњем броју Вашингтон Пост.

Један од водећих америчких дневника наводи да се испоручује само лако наоружање и муниција и да је оно већ почело да пристиже у Сирију. Такође, обавља се и испорука софистициране опреме за комуникацију и модерни борбени медицински комплети.

Вашингтон Пост пише да се оружје дотура кроз тајне канале преко Турске и Јордана.

Амерички дневник наводи да се званичници САД надају да ће са новим оружјем и опремом терористи бити јачи у конфликту који траје већ две и по године. Иако је Обамина администрација још пре неколико месеци најавила помоћ терористима, све је било застало због страха да би све могло да заврши у рукама џихадиста.

Сада је циљ да се помогну побуњенички борци под командом генерала Салима Идриса, који је командант Високог војног савета побуњеничке армије.

CIA је одбила да коментарише информацију која је објављена, саопштио је Вашингтон Пост.

Напиши коментар