Свет

Чешки председник повлачи признање Косова!

Милош Земан кренуо је са најближим сарадницима да тражи правне механизме да његова земља повуче признање државе за коју тврди да је терористичка творевина коју финансира нарко-мафија.

Нови чешки председник Милош Земан најозбиљније ће се заузети да његова земља повуче признање Косова, сазнаје Телеграф.рс!

Земан је на пре неколико дана одржаним изборима за првог човека Чешке победио садашњег шефа чешке дипломатије Карела Шварценберга, освојивши 54,8 одсто гласова наспрам 45,2 одсто противкандидата.

У фокус српских медија доспео је изјавом датом неколико дана пре избора да је Косово терористичка творевина коју финансира нарко-мафија.

– Повукао бих чак и отправника послова који је тамо, а камоли да шаљем амбасадора – поручио је тада Земан.

Према сазнањима нашег портала, Земан, који се тренутно одмара у једном летњиковцу надомак Прага, у ишчекивању преузимања нове функције, већ је са својим новим сарадницима почео да разматра повлачење признања Косова.

– За тако нешто потребна је извесна правна процедура. Све мора да прође кроз Владу у Прагу, да би коначну одлуку донео чешки парламент. Ипак, имајући у виду тренутно расположење у Прагу, врло је могуће да оваква одлука буде изгласана у најскорије време – каже наш саговорник упућен у политичке прилике у Чешкој.

Њихова некадашња браћа Словаци до дан данас нису признали такозвану државу Косово.

 

Извор: Telegraf.rs

Коментари (2)

  1. sasa каже:

    Ako je tako., BRAVO…

  2. Goran S. Lesak-Kosmet-Srbija каже:

    Valjda nije kao nas “neverni” Toma,pa da prica sve suprotno od onoga sto ce da radi.

Напиши коментар