Србија

Бивши аналитичар ЦИА: Косово је илегално одузето Србији

Албанци на Косову, Македонији и Албанији, али и Бошњаци су две заједнице на Балкану које су под патронатом Америке више него друге из историјских и политичких разлога, наводи Дејвид Кенин

Професор на Факултету за напредне међународне студије Универзитета “Џон Хопкинс” из Вашингтона Дејвид Кенин рекао је да не постоји компромисно решење за Косово и да је оно Србији илегално одузето.

Бивши аналитичар ЦИА сматра да “нема ничег лоше” што су Београд и Приштина замрзле питање статуса и што покушавају да реше основна питања.

Одговарајући на питање да ли ће од Србије бити тражено да призна Косово када буде требало да постане чланица Европске Уније (ЕУ), Кенин је рекао да мисли “да би много сврсисходније било када би ЕУ рекла да ни Србија ни Косово не могу да постану чланице док не реше питање статуса”.

Он је потврдио наводе да су Албанци на Косову, Македонији и Албанији, али и Бошњаци “две заједнице на Балкану које су под патронатом Америке више него друге из историјских и политичких разлога”.

“Све ово не значи да их ми фаворизујемо, али наши односи са њима су веома дубоки, што свакако утиче на нашу позицију у региону”, казао је Кенин.

Према његовим речима актуелна власт је “занимљива” пошто “јасну стратешку визију има премијер Ивица Дачић” иако је највећи број гласова освојила Српска напредна странка (СНС) са Томиславом Николићем на челу, што доказује “бука око усвајања Платформе о Косову”.

 

Извор: Курир

Коментари (1)

  1. Aleksandar каже:

    Da toje tacno a sve sto jenasilno oduzeto i specijalno uradzno samo zato ili zbog nekih principa izmisljenih ili eksperimentisanja naovim prostorima.Jer se kroji neka budce radnje stopostoji zacrtanotajnoili javno.Planovi i stvoriti mnoge kvazi drzave sirom planete jedan sistem i plan kojipostoji kod CIA.To dobro sam upoznat i znam.

Напиши коментар