Досије

Бели медведи из Беле Куће

Пише: Вјекослав Церовина

Не треба велика анализа да се дође до закључка да НВО сектор у Србији никако не може бити оаза која егзистира ван корупмираног система и ван корумпираног државног апарата.

Међутим, раслабљена и марионетска власт нема снаге да покрене истрагу НВО сектора, јер је он под директном заштитом и управом Сједињених Америчких Држава. Није реч уопште о невладином сектору, него парадржавном сектору под управом САД на територији Републике Србије.

Годишње у просеку НВО сектор приходује укупно преко милијарду евра, што је огроман обрт новца на број становника. Важно је напоменути да нпр. просечан укупан прилив страних директних инвестиција у Србији на годишњем нивоу износи око 2 милијарде евра. Наша влада ако има резултат од 2 милијарде евра – ту годину сматра успешном на пољу прилива страних директних инвестиција.

Оно што је суштински проблем код цифре прихода нво сектора од преко милијарду евра је огроман дисбаланс који се ствара у односу утицаја невладиног сектора наспрам државних институција и јавног мњења, а који у стварности очитавамо кроз све чешћу појаву отворених противуставних деловања и кривичних дела подривања уставног поретка на најгрубље начине, а која нико већ дужи период не санкционише.

Овај дисбаланс је несумњиво деструктиван и негативан, смртно опасан за сваку државу, а посебно за Србију којој су НВО фактори заузели такве позиције да уживају потпуну заштићеност, односно, они су – по свему што видимо – изнад закона и Устава Републике Србије.

Политички сервиси САД у виду домаћих политичких странака

Све државе које су приметиле овакав негативан утицај и овакав дисбаланс у односу снаге страног утицаја на снагу домаћих државних институција, те схватиле колико се таквим дисбалансом угрожава политичка стабилност, али и безбедност грађана и сама владавина права, креирале су Закон о страним агентима.

Овај проток финансијских средстава у нво сектору је резултовао неким забрињавајућим чињеницама попут тога да је више десетина хиљада младих амбициозних људи у последњој деценији претворено у активисте и администаторе страних агентура, где се заправо грађани стратешки, постепено и плански претварају у армију оних који спроводе политичко-друштвене платформе директно уперене против интереса сопствене државе.

Таква „серијска производња бораца за људска права“ је лако остварива у разореном друштву, где је животни стандард низак, незапосленост велика, ниске плате… итд., јер су у таквим друштвима млади људи подложни утицајима ових структура које са циљем индоктринације и стварања мреже друштвеног утицаја користе различите механизме који укључују семинаре, путовања, хонораре, плате, фелоушипове, грантове, стипендије, награде…

Низ политичких странака је такође под директним утицајем и координацијом страних обавештајних структура, посебно, Стејт Департмента и ЦИА.

Страни центри моћи такве политичке странке отворено промовишу као своје агентуре, и посредно и непосредно их финансирају, помажу на свим пољима, креирају им кампање, па чак руководе предизборним кампањама,  где није реткост ни да осмишљавају и сам слоган кампање, раде маркетинг, организују им све – од конференција, форума и семинара, обучавају људство и активисте – практично имају потпуни политички сервис у виду домаће политичке странке.

Закон о страним агентима

Закон о страним агентима у Руској Федерацији су рађени добрим делом по узору на америчко законодавство које има дужу традицију примене сопственог Закона о страним агентима.

Руски модел је либералнији, јер ознаку „Страни Агент“ одређује само за политичке организације и организације које за резултат имају политички утицај, а које се финансирају из иностранства, док закон САД-а третира „страним агентима“ све организације које се финансирају из иностранства.

СНП НАШИ се залажу за усвајање либералнијег типа овог закона, односно, за руски модел, где би закон третирао само политички утицајне и политички активне организације које се финансирају из иностранства, наравно уз одређене специфичности које носи српско друштво и политичка ситуација у Србији сама по себи.

Овакви закони су већ донети или је у процесу јавна дебата о њиховом усвајању у неколико земаља и различитих геополитичких простора – укључујући и Индију и низ арапских земаља – и свуда је доказано да је америчка мрежа нво утицаја урађена по истим моделима, методама и принципима.

АЛБА (Боливаријанска Алијанса Народа Америке) је службено још 27. јуна 2012. године издала проглас у коме се позива на одлазак УСАИД-а из свих држава чланица.

Потписници тог прогласа су Влада Плуринационалне државе Боливије, Влада Републике Кубе, Влада Републике Еквадора, Влада Комонвелта Доминика, Влада Републике Никарагве и Влада Боливаријанске Републике Венецуеле.

У Руској Федерацији, такође, у септембру 2012. године, затворена је канцеларија УСАИД и рад овој организацији је забрањен.

Србија има алармантну потребу да усвоји оваква законска решења по узору на америчко и руско законодавство, те да стави под контролу НВО сектор и непријатељске обавештајне структуре које делују у Србији по добро уходаним системима виђеним и у другим земљама широм света, а такав закон је хитан, једини моралан и државотворан одговор на негативне утицаје непријатељских снага и НВО плаћеника у Србији.

Овим законом власти паралелно испуњавају своју обавезу и дужност да ниво безбедности грађана Србије буде подигнут на највиши могући ниво, као и да суверенитет државе и државних институција буде максимално заштићен кроз ефикасно сузбијање свих противуставних покушаја страних фактора да контролишу и координишу политичке и друштвене процесе у нашој земљи.

НВО АКТИВИСТИ У РУСИЈИ (ПОД УПРАВОМ АМЕРИЧКЕ НЕД ФОНДАЦИЈЕ ПРЕКО БУЏЕТА УСАИД – ЗАБРАЊЕНО У РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ У СЕПТЕМБРУ 2012. ГОДИНЕ)

Међутим, мале су шансе да ће се власти које су креирале марионетску позицију у односу на Вашингтон понашати у складу са Уставом и интересима грађана и српског народа, јер ако ни Томислав Николић, ни Александар Вучић ни било ко од представника Владе Србије није оставио простор чак ни за теоријску шансу да буде покренута истрага против НВО обавештајних структура, иако постоје тешка противуставна дела за која цела Србија зна попут Наташе Кандић, то је јасан доказ да је домаћи НВО сектор постао парадржавни систем Сједињених Америчких Држава на територији Србије који је изнад закона и Устава Републике Србије, а да је држава Србија класичан пример тихе окупације и успешне примене онога што побеснели идеолози Беле Куће називају „либерални интернационализам“ којим јавно тврде да су дозвољена сва средства у односу према другим државама и народима, па и примена војне силе, у циљу остваривања интереса САД.

Такви финансирају „борце за људска права“.

 

Извор: СНП Наши

Коментари (2)

  1. Jovo Grubor каже:

    Pa tako vam i treba kada ste se priklonili nacistima Amerike i Nemacke. Ponasate se prema Rusiji kao da su oni imali Hitlera a ne Nemci. Pezite Amerikancima koji su veci nacisti od Nemaca. Izgubili ste ponos i samopostovanje i zadovljni ste sa Dinkicem koji prodaje Srbiju budzasto i sa trojkom najvecih izdajnika Srbskog naroda posle onog Djindjica za koga niste znali ni ko ni odakle stize. Ne krivite nikoga osim sebe jer ste dozvolili da vam profuknjace Biserko, Liht i ostale komanduju zivotom.

  2. Данко Б. Марин каже:

    Сива еминенција РЕКОМ-а Лазар Стојановић служи Тачијевој и свакој шиптарској влади,његова бивша жена Наташа Кандић је добила орден ,,Даница хрватска” – нису они баш невладини, владају се по командама српских отворених непријатеља! О крмачи бисерног презимена не трошим речи…Она је ван свих мерила !

Напиши коментар