Србија

Злочинац Џорџ Сорош купио Имлек, Бамби и Књаз Милош

Контроверзни бизнисмен и мађарски милијардер, Џорџ Сорош, купио је „Danube Foods Group“ у чијем власништву су „Имлек“, „Бамби“, „Књаз Милош“, „Суботичка млекара“, преноси домаћи медији.

soros

Саопштено је данас да је фирма „Mid Europa Partners“ купила „Danube Foods Group“ у чијем власништву су  српске компаније „Имлек“, „Млекара Суботица“, „Бамби“ и „Књаз Милош“ као и млекаре у власништву „Имлека“ у Македонији, Републици Српској и Црној Гори.

Незванични власник највећег инвестиционог европског фонда „Mid Europa Partners“ је контроверзни бизнисмен и најбогатији Мађар, Џорџ Сорош.

„Mid Europa Partners“ је инвестициони фонд фокусиран на централну Европу и Турску, са седиштем у Лондону и представништвима у Будимпешти, Истанбулу и Варшави. Од свог оснивања 1999. године, „Mid Europa Partners“ је руководио укупним капиталом од 4,2 милијарде евра. Фонд је познат у Србији и региону по стварању водећег кабловског и интернет оператера, SBB-Telemah групе, коју је продао у октобру 2013. године америчком инвестиционом фонду Kolberg Kravis Roberts (KKR), пише „Блиц“.

Подсетимо да је „KKR“ фонд, поред „SBB-a“, сада власник и ексклузивног партнера „CNN-a“ за Балкан, „N1″ телевизије. Власник „KKR“ фонда и „N1″ телевизије је бивши директор CIA, Дејвид Петреус. Средином 2011. године у медијима се спекулисало да ће „Mid Europa Partners“ преко „SBB-a“ купити удео у Митровићвој „Pink Media Group“.

Подсетимо још да је Џорџ Сорош одиграо кључну финансијску улогу у стварању телевизије „Б92″ за време режима Слободана Милошевића. Када је Сорош повукао свој капитал из „Б92″, телевизија је продата Грцима.

Џорџ Сорос је мађарски Јеврејин рођен 1930. у Будимпешти, а обогатио се берзанским спекулацијама. Политичко деловање широм света углавном је усмеравао преко Фонда за отворено друштво, основаног 1979. године. Како се прича, Сориш финансија и организације попут „Human Rights Watch“, Радио „Слободна Европа“, „Фонд за отворено друштво“ у Србији, Веслија Кларка, Џорџа Буша Сениора, Међународни трибуна у Хагу, а од домачих политичара, највећи утицај је имао на председника ЛДП-а, Чедомира Јовановића, и чланове његове партије, писао је раније лист „Ало“.

Сорош себе представља као великог филантропа. „Washington Times“ је раније писао да управо Сорош стоји иза финансирања кампања за легализацију марихуане у САД. Влада Уганде га је оптужила да финансира легализацију проституције у тој држави.

 

Телепромптер

Напиши коментар