Регион

Жалба Капетана Драгана одложила дизање оптужнице

Жупанијски суд у Сплиту одложио је одлучивање о подизању оптужнице против Драгана Васиљковића, због његове жалбе. Одбијен захтев да се судски поступак пребаци у Ријеку или Загреб

Kapetan Dragan NC Alfa

Капетан Драган уложио је жалбу сплитском Жупанијском суду па је одложено одлучивање о подизању оптужнице против њега. Драган Васиљковић тражи да му се доставе званичне полицијске забелешке које би требало да буду издвојене из судског списа.

Коначну одлуку донеће Врховни суд Хрватске, а до тада ће Васиљковић и даље у сплитском затвору чекати одлуку хоће ли против њега бити подигнута оптужница. У својој жалби навео је да судска одлука не може да се темељи на полицијским забелешкама.

Одбрана Капетана Драгана тражила је и да се суђење премести у Ријеку или Загреб, али је то одбијено. У среду ће суд поново одлучивати о продужењу притвора и очекује се да ће донети такву одлуку, упркос противљењу Васиљковића, који сматра да више не постоји ниједан услов за одређивање притвора. Васиљковић је нудио и кауцију од 700.000 евра, али то није прихваћено, а суд је оценио да се притвор мора продужити због могућности бекства.

Хрвати терете Драгана Васиљковића за наводно чињење ратних злочина почетком деведесетих у Книну и Глини, а најављено суђење изазива велико интересовање јавности.

Коментари (1)

  1. Elaine каже:

    Been following Captain Dragan since his apprehension in Australia, his extradition (which in all honesty was never going to fail, Australia is the biggest ass kisser to USA in that hemisphere) and Croatia must be revelling in every moment that they parade and gloat over their “captive” . No public objection has been made, but he is Serbian, and that means he is not entitled to any rights or protection. Do this to a Croat and they would be bringing their human rights into all four corners of the globe. There was a Facebook page bringing Captain Dragan to the fore, I do not know how it has got on, my Facebook account was closed. I keep him in my prayers.

Напиши коментар