Србија

Вучићеви странци ће сахранити последње остатке српске економије

Да ли може луђе: Александар Вучић жели да доведе неолибералне економисте по злу упамћене у Великој Британији!

Доласком Маргарет Тачер, „челичне лејди“, у Великој Британији је дошло до епохалне смене: државу благостања заменило је неолиберално друштво трке за профитом. Уследили су откази, масовни штрајкови, социјални немири и неконтролисани прилив стране радне снаге. Тако је почињало економско доба које се завршава на наше очи светском економском кризом. Александар Вучић, према писању у европске послове упућеног „Данаса“, је разговарао „са двојицом угледних британских политичара и стручњака, Стивеном Бајерсом и Питером Лилијем, о могућности да буду његови саветници за привреду”. Поменути „стручњаци“ су били министри у Владама Маргарет Тачер и Тонија Блера (дакле, ратовали против Србије). 

Сад је сасвим јасно да је Влада Дачића и Вучића до сада најогољенији носилац колонијалне политике у Србији. Идеолошки профил странаца које прижељкује Александар Вучић (или му је наговештено да их прижељкује) више је него симптоматичан: у питању су неолиберали, фанатици идеологије слободног тржишта. Тиме се тужна слика колонијалног положаја Србије додатно продубљује: амерички економисти 19. века, људи који су од бивше колоније направили светску силу, глатко су одбили овај концепт, називајући га британском империјалистичком подметачином. (Наравно, када су САД загосподариле светском економијом, овај концепт им је итекако одговарао).

Зато, када год неко спомене странце у Влади Србије, ту вест схватите искључиво овако: Србија је колонија, којом ће управљати колонијални гувернери, као 1916-1918 (или 1941-1944). Они ће сахранити последње остатке српске привреде, наметнути нам политички и економски систем који треба да исиса све ресурсе, новчане, људске и природне, из ове земље, да би се Лондон, Брисел и Вашингтон богатили, и били сигурни да су шансе да Срби стано на своје ноге све мање и мање.

 

Извор: Двери

Коментари (2)

  1. PENCIC GORAN каже:

    MMF IIZDAJNICI

  2. Aleksandar каже:

    ako se dobroorganizuje te namikro planu nece moci ovo d aurade ako ne onda znase sta nam sledi opstibankrot gde se i sada nalzimoutotalu.samo da seozvanici i tojprica jedna tuzna.A spasa ima i planova.

Напиши коментар