Србија

Војска Србије се обрукала пред браћом Русима! (ВИДЕО)

Док у Москви трају припреме за 71. годишњицу Дана победе над фашизмом, српске јединице одржавају војне вежбе усмерене против Русије…

Saber-Junction-16

Србија, чије је учестовање у овогодињој паради неизвесно, своју пажњу овог месеца усмерила је на додатно интезивирање сарадње са агерсорском НАТО алијансом.

Мала сила а велика брука

Близу хиљаду војника из америчке 173. ваздушнодесантне бригаде, британских и италијанских падобранаца, извело је десант на полигону код Хохенфелса у Немачкој, саопштила је Војска САД.

Овај десант је део вежбе “Saber Junction 16” која се одржава на полигону Војске САД у југоисточној Немачкој, а у којој учествује око 5.000 војника држава НАТО-а и партнерских земаља.

На вежби учествују и војници из Србије. Циљ вежбе је провера спремности америчке 173. ваздушнодесантне бригаде, укључујући и сарадњу са трупама савезничких и партнерских земаља.

С коца и конопца

Поред Србије, у вежбама учествују Албанија, Јерменија, Босна, Бугарска, Мађарска, Италија, Летонија, Македонија, Молдавија, Румунија, Словенија, Шведска, и Велика Британија, као и неколико јединица ваздухопловства САД стационираних у Европи.

https://youtu.be/tW5WuiKQvwk

Занимљиво је да су српски војници, заједно са колегама из НАТО кренули на ваздушни десат из исте оне базе Авијано у Италији одакле је НАТО алијанса бесомучно 78 дана бомбардовала Југославију тј. Србију.

Прошле године Србија је упркос негодовању званичника западних земаља учествовала у паради поводом Дана победе у Москви. Председник Николић помпезно је најавио 10. априла прошле године учествовање српских гардиста на паради 9. маја у Русији.

Овогодишња парада за сада пролази без веће пажње у домаћим и страним медијима.

Подсећамо, Русија је на прошлогодишњој паради представила тенк Армата Т-14.

 

Политика / Ослобођење

Коментари (1)

  1. Elaine каже:

    Certainly not accidently on purpose, a well thought out plan, making Serbian soldiers take off from Avian in Italy, rather like rubbing their noses in it, one thing is for sure, if Serbia becomes close to NATO it will never be allowed to forget and always be the poor relation. Choosing Russia for its close friendship, it will be seen and treated as brother, ally and family.

Напиши коментар