Србија

Војска продаје аеродром?

Представници града и чланови радне групе презентовали су планове за развој ако се аеродром, или део аеродрома, врати у Мастер план ВС за отуђење

vojska

На иницијативу Саше Тодоровића, градоначелника Сомбора, у Скупштини града одржан је састанак са представницима Војске Србије у вези са пројектом “Аеродром Сомбор”. Састанку су поред представника надлежних одељења из Градске управе и чланова радне групе за спровођење овог пројекта, присуствовали и представници општине Апатин, Првог центра за обуку, Генералштаба ВС и Министарства одбране.

Представници града Сомбора и чланови радне групе презентовали су планове за развој ако се аеродром, или део аеродрома, врати у Мастер план ВС за отуђење, односно, продају. Инфраструктурални развој, по речима Тодоровића и Горана Нонковића, координатора Радне групе пројекта “Аеродром Сомбор”, јесте примарни циљ дефинисан Стратегијом одрживог развоја Града Сомбора 2014-2020. и то у регионалном смислу, тако да аеродром заправо представља посебну сферу интересовања, како у погледу локације, тако и у односу на све потенцијалне инвеститоре. Констатовано је да претварање војног у цивилни аеродром може бити један од кључних чинилица економског развоја, привлачења инвеститора и целокупног значаја за Сомбор, Апатин и остале општине.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ

Закључено је да ће представници ВС и Министартства одбране сачинити извештај који ће обухватати предложене мере, као и потребе града. Такође, они ће дати своје виђење безбедоносних мера и војних потреба. Оба извештаја ће бити презентована Савету за непокретности Министарства одбране, који је уједно и крајња инстанца одлучивања о судбини сомборског аеродрома.

 

Новости

Напиши коментар