Регион

Вехабиjе – „харач“ за Србе и Хрвате у БиХ

Вођа вехабија из Бужима Хусеин Боснић, познатији као Билал, поручио је да су намере вехабија да од Срба и Хрвата узимају десет одсто имовине, по узору на Османско царство, које је од немуслиманског становништва узимало харач.

Боснић је у худби (верској проповеди) која је осванула на видео сервису Јутјуб поручио истомишљеницима да не смеју да дирају част и да проливају крв Срба или Хрвата, али ако су они “под окриљем ислама”.

Он је поручио да ће ислам ући у сваку кућу, преносе “Независне новине”.

На видео снимку, под називом “Билал Боснић – хутба 18.1.2013″ даље прецизира да би један дан у години богаташи требало да од своје имовине доносе десетину и онда су “мирни”, “нико их не сме дирати и нико их не сме мобилисати”.

Штавише, на крају беседе која траје око 44 минута, поручио је да ће ислам ући у сваку кућу:

Председавајућа Заједничке комисије за одбрану и безбедност парламента БиХ Душанка Мајкић истакла је да вехабије не поштују ни систем, ни државу и да то што је Боснић рекао представља кршење Устава и закона.

“Било је неопходно да полиција већ испита шта се дешава у тим типичним заједницама где они живе и да јавност буде мирна ако се тамо ништа не дешава. Сувише података говори да је, ипак, потребно бити опрезан”, нагласила је Мајкићева.

Коментари (2)

  1. Корнелиjе Кодреану каже:

    Можеш балиjо само метак у главу да добиjеш.

  2. Aleksandar каже:

    Svi se oni dbro prate.

Напиши коментар