Србија

Васкршња приложничка акција

Удружење Православна породица и Српско удружење Ћирилица организатори су Васкршње приложничке акције прикупљања помоћи за децу Новорусије, Космета и српске многодетне породице, која ће се одржати на Лазареву суботу – „Врбице“ (22.3./4.4.), у порти Храма Св. врача Козме и Дамјана у Клиничком центру, Делиградска 38, стотинак метара од Руске амбасаде. Прикупљена помоћ биће предата преко старешине Подворја Руске Православне Цркве у Београду и удружења „Косовско огњиште“ из Косовске Митровице.

rat

САОПШТЕЊЕ ЗА БРАТСКА УДРУЖЕЊА И МЕДИЈЕ

ВАСКРШЊА ПРИЛОЖНИЧКА АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА ПОМОЋИ ЗА ДЕЦУ НОВОРУСИЈЕ, КОСМЕТА И СРБСКЕ МНОГОДЕТНЕ ПОРОДИЦЕ

Ево већ више од годину дана свакодневно слушамо о гибељи и мукама деце из Донбаса – Новорусије. Нажалост, већ смо огуглали последњих година на такве вести због сличних мука србске деце из Крајине, преко БиХ и коначно, у самој Косметској души Србије. Ваљда зато до сада нисмо наишли на покушај да се пружи икаква конкретна подршка тој деци. Макар и симболична. Чак ни када се има у виду да су наша браћа из тих крајева увек била уз нас и уз нашу децу.

Наша удружења ће са благословом старешине храма, на дан празника Лазареве суботе – “Врбице” (22.3./4.4.), који је у нашем народу традиционално дечији празник, организовати прикупљање новчане помоћи за децу из ратом погођених подручја источне Украјине – Новорусије, са Косова и Метохије као и за децу из многодетних породица, у порти храма св. Врача Козме и Дамјана у Клиничком центру, Делиградска 38, стотинак метара од Руске амбасаде.

Народу вољном да помогне као уздарје наша деца ће делити звончиће и врбице, као знак тога празника а на нашем штанду продаваће се и други побожни и родољубиви материјал као и рукотворине мајки…

Циљ овог благословеног подухвата је да се деца уче трудољубију, заједништву и састрадању са србском и руском децом, да се шири благочестива атмосфера саборног прослављања овог хришћанског празника као и да се прикупљеним средствима помогну многодетне православне породице а деци из ратом погођених србских територија на Косову и Метохији и области источне Украјине – Новорусије – пошаље мали знак пажње за Светло Васкрсење Христово као порука да их нисмо заборавили.

Прикупљена помоћ ће бити предата преко старешине Подворја Руске Православне Цркве у Београду и удружења “Косовско огњиште” из Косовске Митровице.

Позивамо вас да у суботу, на празник Лазареве суботе – “Врбице”, током дана, са вашим малишанима дођете у порту храма Св. Јеванђелисте Марка и на Ташмајдански парк.

Ту ће наша деца сакупљати добровољне прилоге дељењем традиционалних звончића, летака и продајом осталих пригодних ствари.

Taкође, помоћ можете уплатити и на жиро-рачун удружења Православна породица: 
200-2809380101043-07 са назнаком за Васкршњу приложничку акцију.

Дођите да се дружимо ОД 8:00 ДО 18:00!

Организатори: Удружење Православна породица, Српско удружење Ћирилица 

Напиши коментар