Србија

УЗНЕМИРЕЊЕ: Срби не пуштају децу саму у школу

Инцидент је, према речима председника општине Штрпце, изазвао узнемирење међу Србима у Сиринићкој Жупи, због чега ће родитељи сутра довести децу у школу и након завршетка часова вратити се са њима кући

ШТРПЦЕ – Председник српске општине Штрпце Звонко Михајловић каже да је у овој општини на Косову и Метохији 9-огодишњи П.И. претучен на путу до школе, где су га пресрела тројица нешто старијих дечака шиптарске националности.

Михајловић је изјавио да се инцидент догодио око 13 сати на путу између села Доња Битиња и Поповце, када су П.И. зауставила тројица шиптарских дечака, узраста између 12 и 14 година, и претукли га. Михајловић је казао да је случај пријављен косовској полицији, а да је посетио родитеље повређеног дечака, ученика трећег разреда основне школе „Стаја Марковић“, истуреног одељења у Поповцу.

Инцидент је, према речима председника општине Штрпце, изазвао узнемирење међу Србима у Сиринићкој Жупи, због чега ће родитељи сутра довести децу у школу и након завршетка часова вратити се са њима кући.

Михајловић је казао и да је раније било сличних инцидената који су се обично били вербални али да је физички напад на деветогодишњака изузетно озбиљан.

Због тога је Михајловић позвао представнике међународне заједнице и Владе Србије да решавају овакве ситуације како не би дошло до ширих међетничких сукоба између Срба и Шиптара.

Села Доња Битиња и Поповце су суседна мултиетничка села са већинским српским становништвом у општини Штрпце.

Напиши коментар