Србија

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД: Наоружани Зукорлићеви људи заузели ТВ Јединство

ТВ Јединство је у Новом Пазару позната као „Муфтијина телевизија“. Основала ју је некадашња истоимена штампарија која је у међувремену отишла у стечај

Група наоружаних људи упала је у просторије ТВ Јединство у Новом Пазару, рекао је директор те телевизије Шериф Марукић, док је полиција саопштила да је тамо упутила своју патролу која је утврдила да није било нарушавања јавног реда и мира. Како јавља регионална радио телевизија, група наоружаних лица која нису радници ове телевизије упала је око 18 сати у просторије ове телевизије.

Директор и одговорни уредник приватне телевизије Јединство из Новог Пазара Шериф Марукић изјавио је да та ТВ вечерас није емитовала редован информативни програм пошто су је „заузели“ људи лојални муфтији Муамеру Зукорлићу.

„Вечерас је у Телевизују упала група људи предвођена Мирсадом Фијуљанином који се представио као нови директор. Због тога Јединство не емитује редован програм“, изјавио јеМарукић.

„Једна од уплашених радница је из тоалета позвала полицију и када је полиција дошла до телевизије, радник који је отворио врата био је уплашен и рекао је да се ништа не дешава, да је све у реду. Ја сам, забринут због радника, рекао радницима да у оваквој ситуацији не одлазе на посао. Вести данас нису емитоване“, тврди Марукић.

По његовим речима, иако је ситуација „била на ивици инцидента“, до тога није дошло.

„Не одустајем од правде, истине и борбе за запослене у Телевизији Јединство“, нагласио је он.

Портпаролка ПУ Нови Пазар Бедрија Чековић потврђује да је Полицијској управи пријављено да се непозната лица налазе испред ТВ Јединство.

„Патрола је отишла на лице места, и утврдила да нема нарушавања јавног реда и мира“, рекла је Чековић.

Марукић, досадашњи близак сарадник муфрије Зукорлића, претходно је, као директор приватне фирме „Рефреф“, која се води као оснивач Интернационалног универзитета у Новом Пазару (ИУНП), упозорио руководство те установе на притужбе злостављање свих које мисле другачије од руководства.

Председник ИУНП је Муамер Зукорлић, главни муфтија Исламске заједнице у Србији, док је у Агенцији за привредне регистре као оснивач Универзитета наводи предузеће Рефреф. Народни посланик Емир Елфић је саопштио да Бошњачка демократска заједница (БДЗ) има нове чланове Управног одбора и да је Шериф Марукић изабран за генералног секретара те партије. Претходно је та странка саопштила да је Елфић смењен с места председника.

Локални медији сматрају да је Зукорлић у сукобу с Елфићем, односно да је Елфић отказао послушност муфтији, што се проширило и на чланство ове, иначе, једне од најмлађих странака у Санџаку која је, учествујући на првим локалним изборима, у мају прошле године, освојила 10 одборничких места.

Коментари (2)

  1. GORDANA каже:

    PUSTITE LEGIJU PA DA VIDIMO DAL BI IKO POMISLIO TAKO NESTO DA URAFDI.SVE STE SVELI NA POLICAJCE KOJI ZA TAKO MALE PARE STO PRIMAJU ,NETREBA DA REAGUJU.BATE SPECUJALCI.

  2. Zoran каже:

    Тај муфтија и њему слични, треба да нестану у мраку. Боље спречити него лечити. Доста је добрих људи загинуло.

Напиши коментар