Србија

Сви у буну! Овако даље више не може!

Пише: Мила Алечковић Николић

Изађимо сви 6. априла и покажимо, као и наши преци, да се Србија, ни лажима, ни преварама, ни батинама, нити крађама, умирити не може!

Древна руска пословица каже: стид је осећај који ће спасти човечанство, а Французи имају изреку која каже: “Не постоје диктатори, нити постоје диктатуре, постоје само робови”. 

Бити роб то не значи бити окован ланцима или укљештен тешким камењем, него то значи имати свест која пристаје на ропство , мири се с њим, идентификује се с њим, или га се просто плаши и – не види га. Али, основно људско право јесте право на бунт у насиљу и неправди. Политика није статистичка рачуница угојених “депутата” који су се од народа отуђили у конформистичком и корумпираном парламенту, у који се улази на црвеном тепиху, политика није договор олигарха и плутократа, политика је од антике била, јесте и остаје – велико море људске слободе чији таласи увек изнова могу да уздрмају слепе и подмукле пирате.

Зато, као некада Виктор Иго који је говорио: “убијају један народ”, или Емил Зола, и ја данас оптужујем:
Оптужујем банке у Србији за бескрупулозну пљачку
 све беднијих презадужених грађана и у сиромаштву разорених породица које грцају у отплаћивању наметнутих дугова и трпе самовољу и затезне камате , на годишњем нивоу, скоро десет пута веће него у Европи , док ове банке капитал износе ван Србије !

Оптужујем јавна предузећа у Србији међу којима предњачи власти увек удворички, тзв. “Инфостан”, за бескрупулозну пљачку недопустивим каматама на камате (као да је реч о банци!, што не постоји нигде у Европи), народа и грађана Србије !

Оптужујем све пљачкаше који кроз сваки обични српски рачун, односно за сваку трансакцију промета и плаћања било ког смртниковог рачуна узимају по два евра (за које сиромашни могу да купе две литре млека), што такође не постоји нигде у Европи!

Оптужујем “Паркинг сервис”, који није никакав сервис, јер не нуди никакве услуге грађанима, него само наплате и казне, за бескрупулозну пљачку становника свих градова Србије!

Оптужујем оне који су уништили железнице и саобраћај Србије својим крађама и довели дотле да Србија у 21. веку нема ни путеве, ни возове, ни аутобусе , а да ови последњи буду прљави, поцепани , смрдљиви, трули и да личе на гасне коморе!

Оптужујем оне који се баве енергетиком да подмукло саботирају руски “Јужни ток” и немилосрдно одлучују о повећањима цене струје у Србији у којој је струја могла да буде најјефтинија у Европи!

Оптужујем све оне који су чистом политиком монопола из партијских интереса довели Србију дотле да је храна у њој три пута скупља него у другим европским земљама, уз плате које су и до десет пута мање!

Оптужујем све лажне “левичаре” који одбијају пензиону помоћ инвалидима и све социјалне службе које гледају само како да се дочепају станова и кућа старих изнемоглих и преминулих лица !

Оптужујем сва тзв. јавна гласила , а посебно тзв. јавни сервис који се данас свео на “тајни сервис”, да не заступају никакав општи интерес нити представљају икакву Јавност у Србији! Докле год они буду имали спискове забрањених јавних личности за њихове клониране политичке емисије, народ не треба да плаћа ове телевизије !

Оптужујем све оне који су некажњено допустили сађење отрова по пољима Србије са таблама фирме Монсанто, у виду генетски модификованог семена у Француској забрањеног и кажњивог строгим дугогодишњим затвором, за геноцид са предумишљајем над свим грађанима ове земље!

Оптужујем оне који нису хтели да ухапсе ниједног доказаног лопова (у око 20 “неразјашњених” финансијских афера само од 2000. године) који је џепарио српски народ у протеклих , најмање тринаест година , и који такве лопове постављају на места ректора или својих саветника!

Оптужујем све оне који за тринаест година номиналне демократије нису хтели да обуздају гурање похлепних и неуких креатура у тзв. државну дипломатију и њихово срамно “разгаћивање” по светским метрополама на рачун пропалог српског буџета!

Оптужујем све корумпиране судије које у радним споровима нису пресудиле у корист са посла избачених радника зато што их је неки државни тајкун позвао телефоном и понудио им измет златног телета!

Оптужујем све оне који су криви за НАТО окупацију српске територије и који су дозволили да НАТО трупе на мала врата, са својим “јужним напуљским крилом”, продру у Србију!

Оптужујем оне који су оставили или се спремају да оставе Србе на Косову и Метохији, у окупацији, немаштини, беди, загађењу и прљавштини у којој живе, јер им ови више нису битно бирачко тело!

Најзад, оптужујем политички и економски систем који је омогућио да само 3 посто незаслужних људи у Србији живи одлично, док се огромна “нема већина” народа и заслужних научника и интелектуалаца мучи у глади и дуговима!

Позивам српски народ и све грађане Србије да се дигну на буну против пљачке, корупције, сиромаштва , против напуштања Срба на Косову и Метохији, и против времена у коме опет, по ко зна који пут у историји, добро живе једино банкарске газде и партијске улизице!

Позивам српски народ и све грађане Србије да достојанствено устану против унакаженог српског школства које се свело на скупу финансијску проституцију и које више не омогућава оно што је Жан Жак Русо звао нужним условом без кога нема никакве демократије – обавезним и бесплатним, или барем јевтиним образовањем за све!

Позивам српски народ и све грађане Србије да се 6. априла са великом архетипском снагом отпора нацистичком бомбардеру, дигну против беде у Србији и кажу: Овако даље више не може!

Позивам их да на следећим изборима не гласају више ни за кога ко је двадесет година уназад био у било каквој структури власти, већ само за потпуно нове и неиспрљане људе који још нису имали прилику да помогну својој земљи!

Позивам српски народ и грађане Србије, да сада, када гора зелени, буду спремни на снажно, искрено и храбро “српско пролеће”, односно на нову велику народну буну!

Изађимо сви 6. априла и покажимо, као и наши преци, да се Србија, ни лажима, ни преварама, ни батинама, нити крађама, ни ове 2013. године лета господњег, умирити не може!

У име Покрета савести српских жена Женес

Коментари (3)

  1. Marina каже:

    Gospođa Mila Alečković Nikolić mi je predavala na fakultetu i veoma je cenim i kao pedagoga i kao iskrenog patriotu, ali pre svega kao jednu izuzetno inteligentnu osobu. Zbog toga, a i zbog zbog činjenice da je došlo krajnje vreme za ustanak, prisustvovaću protestu 6. aprila.

  2. Јован каже:

    Моја породица и ја ћемо бити због оваквих људи који знају шта хоће 6. на Тргу! Овде би требали сви да дођу са својим породицама… сад или никад!

  3. miki каже:

    nemozete kad nemate srpsku opoziciju nista samo trpite srbija izgubljena nema vise srba da ratuju zanjuu

Напиши коментар