Србија

СТИДИ СЕ СРБИЈО! Капетана Драгана изручују Хрватској!

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, ове недеље биће изручен Хрватској и његово појављивање у Сплиту очекује се у четвртак 9. јула у јутарњим сатима.

kapetan-dragan

У сплитском Жупанијском суду обављају се припреме за прихват Васиљковића који је у аустралијском притвору провео готово 9 година. Њему се на терет стављају наводни ратни злочини над цивилима и ратним заробљеницима од 1991. до 1993. године.

Васиљковићу је прошлог месеца додељен бранилац по службеној дужности, сплитски адвокат Дарко Станић, иначе партнер из некадашње заједничке адвокатске канцеларије са Евелином Тонковићем, данашњим замеником министра унутрашњих послова. Станић је врло искусан управо на подручју ратних злочина јер је бранио једног од оптужених у “случају Лора”, али и припаднике ЈНА оптужене за злочине над цивилима. Има и подужу листу референци у најтежим кривичним предметима.

Управо избор Васиљковићевог адвоката изазвао је проблеме на Жупанијском суду у Сплиту јер је више сплитских адвоката одбило да га заступа, док се Боривој Милошевић – који је накратко био именован – врло брзо извинио због планираног годишњег одмора.

Сам Васиљковић је изјавио да су му чак два хрватска адвоката отказала пуномоћ, те да је један од њих примио озбиљне претње упућене породици. Још је отворена могућност да га уместо Станића заступа неки други адвокат јер као аустралијски држављанин има право на плаћену одбрану пред хрватским судом.

Након изручења хрватским властима у четвртак ујутро Васиљковић би требало да буде предат сплитском жупанијском државном тужилаштву које против њега води истрагу. Тамо ће га испитати истражитељи који би потом требало да затраже да му се одреди истражни затвор, у којем би чекао суђење.

Према раније објављеној процедури, из Аустралије би у Хрватску требало да га доведу наоружани хрватски полицајци који би требало да буду с њим током лета.

Коментари (7)

 1. Александар каже:

  Стидите се Браћо, која још увек вршите геноцид над православним народима, и изнова распињете Сина Божјег. Нека се Он смилује нама и нашим гресима, а и вама који нам као слуге Његове отварате очи копљем и ексерима.

 2. slavko каже:

  svi ce mo mi srbi tako proci ko i dragan i ostali srbija ne misli ratovati pa joj ne trebaju srbi samo evropa bosni treba orlic nikom nemos dokazati da si posten samo neksi srbin mismo cetnici i ubise nas zato sto srbin nije priznat i nema drzavu beograd svaki dan u briselu a kod pretelja kine i rusije tu i nesme ici i traziti pomoc

  \

 3. Predrag каже:

  SRAMOTA !
  Vučiću sto ti sad ne uzmes KAPETANA DRAGANA kao sto su bosanci uzeli nasera orica svr vam jebem izdajnicko

 4. Bosko каже:

  Nikad vise za ovakvu Srbiju nece se ratovati i braniti je. Ova poltronska bagra sto vec 15 godina rastura Srbiju za sicu koju im salju najveci neprijatelji Srbije ubila je svaki ponos i cast borbe za svoju zemlju. Zadatak izvrsen Srbije vise nema. Ostali su samo robovi koji ce i onako uskoro izumreti od gladi.

 5. slavko каже:

  stidim se sto sam srbin i sto sam stitijo jugoslaviju lopovsku i komunisticku crvenu bandu beograd je sve branitelje jugoslavije i srbije izdo na klaonicu svojim saveznicimsa hrvatima i brisellu

 6. zeljko каже:

  KOga srbija uopste moze stiti od 1991 nikog koliko ce ih jos pod noz tudi tko zna.Sto se tice ovog slucaj licno mislim da ce ga hrvatska sudstvo koje je 100 % fasisticko suditi na 90 godina zatvora ali ce ga u zatvoru kao milosevica ili trovati hranom vodom ili ubiti da nema kiseonika u tamnici u svakom slucaju ubit ce ga na neprimetan nacin ne da bude nekakvo ubistvo metkom ili nozem postoje fine metode tzv hrvatske policije sigurno ce jednom od ovde napisanih biti ubijen .Tko mu je kriv verovao srbima verovao australskoj drzavi i zavrsio nikako

 7. Neutralni каже:

  Dakle od ove naše Srbije nema više ni slovo S, sada smo počeli da șaljemo naše borce i starešine pravo na klanicu,sramno!!!

Напиши коментар