Србија

Срушили српско гробље да дигну споменик терористима!

Од српског гробља направили су парк са великим спомеником у славу терористичке ОВК, засадили дрвеће и поставили клупе. Ту се одмарају, ту и се деца играју.

Шиптарски терористи

„Споменици православаца су уништени, а кости наших предака су сакупљене и бачене негде на периферију“, рекао је Марко Јанковић из села Кориша, удаљеног четири километра од Призрена.

У овом граду, некадашњој престоници цара Душана, Јанковић је боравио крајем маја. Отишао је да би оверио очев тестамент, којим стари Јанковић дели имање у Кориши на синове Марка и Драгишу.

Али Шиптари су били бржи – њихово имање су најпре бесправно присвојили, а потом га поделили на два плаца и на оба саградили своје куће.

Старе куће су срушене, све је порушено и уништено. На тим темељима, Шиптари су сазидали своје куће.

Јанковићева, као и друге српске породице, нису желеле да продају имовину у бесцење. Нуђено им је од 200 до 500 евра по ару, па су одбили.

Али то Шиптаре није спречило да у српске поседе уђу као да су њихови, наводно са фалсификованим купопродајним уговорима.

„Њихове инситуције издају потврде да је земља албанска. „Потписују“ уговоре са мртвим људима. Тамо све може“, рекао је овај прогнаник из Метохије.

Јанковићима је уништен и воћњак са 200 стабала јабука, као и малињак.

Јанковић се са породицом из Корише одселио 1999. године, када су из села отишли сви Срби.

Напиши коментар