субота, 1. 04. 2023.

Србија предаје Хрватској сву војну документацију, а договорена је и заједничка војна вежба

Министар одбране Србије и његов хрватски колега договорили су се о предаји имовинско-правне документације војних некретнина бивше ЈНА на подручју Хрватске.

Министри одбране Србије и Хрватске Небојша Родић и Анте Котромановић постигли су договор о предаји имовинско-правне документације војних некретнина бивше ЈНА на подручју Хрватске. Договорен је модалитет и динамика предаје те документације који се односи на документацију о објектима ратног ваздухопловства и морнарице бивше ЈНА.

Котромановић је захвалио Родићу на предатим аерофото снимцима из 1968. године, који ће олакшати поступак легализације свих објеката у Хрватској.

Двојица министара разговарали су и о билатералној сарадњи у области одбране и безбједности, као и могућностима проширења сарадње, те оцијенили да је она у узлазној путањи. Као примјер, истакнуто је одржавање прве заједничке војне вјежбе “Заједнички одговор 14″ током ове године.

Договорен је и наставак размјене полазника на највишем нивоу школовања официра, а размотрена је и могућност унапређења сарадње у области војне медицине и едукације. Посебна пажња посвећена је процесу европских интеграција.
8 коментара

  1. жиле

    ја да сам на месту тих војника за мене би то било огромно понижење и велика срамота

  2. miki

    ivica dacic potpiso papi da ude u begrad da pekrsti ono sto nije pobijo pa sto ces drugo da ocekivas toje ponizenje srbina svakog ma gde zivi arkana ubise srbe proterase zemlju od uzese sve beograd espes SPS necu vise ovu sramotu da citam cao

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *