Србија

Србија предаје Хрватској сву војну документацију, а договорена је и заједничка војна вежба

Министар одбране Србије и његов хрватски колега договорили су се о предаји имовинско-правне документације војних некретнина бивше ЈНА на подручју Хрватске.

Министри одбране Србије и Хрватске Небојша Родић и Анте Котромановић постигли су договор о предаји имовинско-правне документације војних некретнина бивше ЈНА на подручју Хрватске. Договорен је модалитет и динамика предаје те документације који се односи на документацију о објектима ратног ваздухопловства и морнарице бивше ЈНА.

Котромановић је захвалио Родићу на предатим аерофото снимцима из 1968. године, који ће олакшати поступак легализације свих објеката у Хрватској.

Двојица министара разговарали су и о билатералној сарадњи у области одбране и безбједности, као и могућностима проширења сарадње, те оцијенили да је она у узлазној путањи. Као примјер, истакнуто је одржавање прве заједничке војне вјежбе “Заједнички одговор 14″ током ове године.

Договорен је и наставак размјене полазника на највишем нивоу школовања официра, а размотрена је и могућност унапређења сарадње у области војне медицине и едукације. Посебна пажња посвећена је процесу европских интеграција.

Коментари (8)

 1. Luka каже:

  Ovo je sramota.Dokle će nas više sramotiti ovi slepci.Vojna vežba sa neprijateljima,katastrofa.

 2. VANJA каже:

  msm sto da ne… 🙂 taman da ih malo fiktivno isprasimo kad ne mozemo realno 🙂

 3. ČAKELIJA каже:

  bruka i sramota

 4. жиле каже:

  ја да сам на месту тих војника за мене би то било огромно понижење и велика срамота

 5. ceda каже:

  ja sam Ceda i udjem u toj ogovorenoj vojnoj vezbi kad ono oko mene svi(E) Ustase

 6. slavko каже:

  zasto su ratovali kad nemogu jedni bez drugih

 7. miki каже:

  ivica dacic potpiso papi da ude u begrad da pekrsti ono sto nije pobijo pa sto ces drugo da ocekivas toje ponizenje srbina svakog ma gde zivi arkana ubise srbe proterase zemlju od uzese sve beograd espes SPS necu vise ovu sramotu da citam cao

Напиши коментар