Србија

Србија које се срамим и Србија којом се поносим

Ispracaj-Rusa_resize

Ова колумна могла би да буде врло кратка. Јер желим само да вам кажем да се данас стидим моје земље, али сам у исто време на њу и њен народ поносан.
Мало се коси једно с другим?
Не. Нимало.
Данас су из моје земље отишли руски спасиоци. То су они који су први стигли у помоћ. То су они хероји који нису бринули о свом животу док су спасавали друге. То су они који су спасавали и наше спасиоце. 
Отишли су.
Испратио их је руски амбасадор.
И неки Срби, у чија политичка убеђења не бих да улазим.
Није их испратио ниједан јебени српски министар. Чак ни државни секретар. Да им каже „хвала вам“ за све оне животе које су извукли из потопљеног Обреновца, Шапца… 
Не… Ми смо се захваљивали Европској унији на помоћи. Коју ћемо тек да добијемо. Кад им докажемо оно што нико не треба доказивати.
Србијо, због тога те срам било. Али не тебе саме. Него власти која није схватила ко је заиста помогао приликом спасавања живота…
Јесте ли ви чули да нам је неки Немац извукао неку жртву из поплава? Не… Чули сте за Русе… И опет – за Русе. Па за руске спасиоце. Па за Црногорце и Хрвате који су послали своју елиту у Србију. За Македонце. А онда опет – за Русе. Могао је онај „доктор“ наука Небојша Стефановић да оде и поклони се људинама. ТО је било важно. А не вожња амфибијом, бандиту.
С друге стране, невиђено сам поносан на моју Србију и све у њој. Јер су они, до данас, сакупили више од 1.2 милиона евра преко броја 1003. 
А Вучић је љут на народ? 
Синиша Мали и онај Чучковић су још увек на челу Београда односно Обреновца?
Ах, да: похапшени су ови за Галенику, па народ више не размишља о Малом и о Чучковићу.
Само се питам, када ће наши министри престати да кукају на нас и признати да имамо силан, али баш силан народ.
Када ће престати да нас грде и застрашују, деле на издајнике и патриоте. Свако ко живи у овој земљи и бори се у њој поштујући законе је невиђени патриота.
Захвалите се, бандо министарска. 
Захвалите се Србији на оваквом народу. 
И захвалите се Русији на онаквим спасиоцима. 
Па се тек онда шлихтајте свима осталима који ће „кад докажемо колико смо оштећени“, проценити „колико ће нам пара уплатити у наредних годину дана“.
Доста сам писао.

Извор: Колумниста

Коментари (2)

  1. Tања каже:

    Не нервирај се, са министрима неће бити боље, НИКАД. Иначе, мислим да се мало коси једно с другим. Нисам чула, прочитала сам више примера, навешћу један од њих:

    “HEROJI IZ SENKE: Ovo su Nemci zbog kojih u Srbiji postoji sutra! ” – Telegraf.rs.

    Ето. Паметан народ нема шта.

  2. ljubisav каже:

    Pocetak kraja!belaj ,bruka i sramota!

Напиши коментар