Србија

Србија ће наредне године затражити пријем у НАТО

Србија ће наредне године затражити пријем у НАТО, оценио је директор београдског Форума за етничке односе Душан Јањић.

“Очекујем да ће реконструисана Влада Србија у наредних годину дана озваничити промену политике и затражити чланство у НАТО”, рекао је Јањић за подгорички портал Аналтика.

Он је објаснио да је “јасно да се однос Србије према НАТО мења одласком Бориса Тадића са функције председника и усвајањем нове стратегије НАТО-а”.

“Можда то некоме делује апсурдно, да неко ко има наслеђе Милошевићеве политике и ко је потекао из Српске радикалне странке иде ка НАТО, али то је чињеница”, казао је Јањић.

Према речима Јањића, Србија је споразумом Београда и Приштине прихватила територијални интегритет Косова, а то је врло важно за њено чланство у Европској унији и НАТО.

(Бета)

Коментари (2)

  1. miki каже:

    dusane izvoli odma u nato kani se ti srba srbi imAju svoje nato rusija i putin a ti idi idijote

  2. Aleksandar каже:

    Pa sta da radimo! Da kakamo i zivimo na nebesima.I uveknam je neko kriv.Dosta toga je bilo i lupanja i sveostalo>Da udze u NATO nece,ali moraju neke stvari i da seprilagode i modernizuju.Sbija je u NATO jos od 1953 godine i tajnim potpisom SFRJ.A kao nalsednika SFRJ Srbija je i automacki usla u Nato.Jer dokumenta postoje i sveostalo i kao nalsednica SFRJ i sveostalo.I nemojmolupati drugeiskrivljene stvari koje stvarno nepostoje.A znamo da se i izmedzu clanica Nato vodio rat.Pa o cemuonda da seprica.Mada mi idemo ika drugom savezu koji se formira jer znate bipolarnost nastupa tiho i polako.Postojace bio polarni svet,a zato se uveliko sprema ne samo Nemcka,NATO i sviostali a zasto nei Srbija.Jer uvek nam nesto smeta i sveostalo.Ali i poslednja izjava Nikolica u UN i sveostalo govori neke stvari posle sastanaka u Un sa Rafesolom koji je obavljen.

Напиши коментар