Србија

СРАМОТА: Београд ће бити домаћин НАТО самита!

У Београду ће идуће седмице бити одржан међународни студентски НАТО самит под називом „СИМ НАТО 2013″.

На самиту, од 11. до 15. новембра најављено је присуство три стотине студената из целог света који ће учествовати у симулацији рада заседања министара одбране и спољних послова земаља чланица НАТО, најавила је Организација за међународни дијалог и сарадњу (АФИКАД)

Учесници ће моћи да се упознају са специфичном мисијом, наменом и надлежностима НАТО-а, кроз низ интерактивних вежби, симулирајући деловање и интерне процедуре доношења одлука највецћег светског одбрамбеног савеза.

Фокус ће бити на кључним безбедносним и одбрамбеним питањима, са посебним акцентом на кризним ситуацијама, додаје у саопштењу та невладина организација.

Ова симулација ће пружити драгоцени увид у могућности, али и ограничења која одликују политику актера у међународној безбедности, као и у облике сарадње и сукобе који карактеришу глобалну политику.

На скупу ће бити разматране и актулене теме попут „НАТО улога у Африци“, „Проблеми Северне Кореје и Ирана“, „НАТО улога у Сирији и Египту“, „НАТО улога на Косову“, „Нуклерни програм Северне Кореје“ и „НАТО проширења у Грузији и Украјини“.

Србијо, стиди се, дочекујеш и клањаш се убицама српске деце!

Коментари (2)

  1. Marija каже:

    Ne mogu da verujem!!!!! zar je Srbija toliko nisko spala da bude domacin onima koji su juce ali bi i sutra satirali nasu omladinu, nas narod! Ako je ovo istina, ako je ovo moguce da prodje bez odjeka u javnosti, ja vise ne znam ni kome narodu pripadam ni koja je moja istinska drzava!Kakva farsa, kakvo licemerstvo! Vlado Srbije, predsednice Srbije, zar ovo vi podrzavate i omogucavate?!? Zar zato sta niko od vasih blizih nije stradao 1999.g. pa se te rane vas ne doticu?!? Ne mogu da verujem gde zivim!Boze, ako Te ima pomogni mi da sto pre odem sa ovog sveta, jer ovo vise nije zivot za mene!

  2. bdorotej каже:

    СРПСКИ МАЗОХИЗАМ…

Напиши коментар