Србија

Спречен државни удар!

Ракић, Тадић и Ђилас злоупотребили институцију полиције зарад интереса своје странке, тврди Марко Ницовић, бивши шеф београдске полиције

Демократе покушале државни удар?!

Ово за Курир тврди Марко Ницовић, бивши шеф београдске полиције, истичући да је један број полицијских функционера по налогу Микија Ракића и Бориса Тадића покушао државни удар на најподлији начин, тиме што су злоупотребили информације о Дачићевим контактима с припадницима Шарићевог клана које су државна тајна.

– Део полицијских функционера по налогу Микија Ракића и Бориса Тадића покушао је државни удар на најподлији начин. Ако кажу да су пратили Дачића, зашто се на списку није нашао и шеф УБПОК Бата Ђуровић, за кога је утврђено да је био на летовању са Шарићем?

Управо је то крунски доказ да су Ракић, Тадић и сада Ђилас на најгрубљи могући начин злоупотребили институцију полиције зарад интереса своје странке. Зашто су ћутали? Какав је Ракић професионалац кад прати само оне које намерава да политички уцењује, и то кад сам одлучи да је згодно. Ђиласу је ова прича потребна да се не би отварале афере Мост на Ади, бус-плус, Булевар – закључио је Ницовић.

И бивши судија Зоран Ивошевић дели Ницовићево мишљење.

– Теза да су политички противници искористили полицијске податке из прошлости може да значи покушај државног удара. То не могу да тврдим, јер су моја једина сазнања оно што се објављује у новинама. С једне стране, имамо Ракића који је у време Тадићевог режима контролисао тајне службе и изнео податке да се премијер састајао са члановима криминалних група. Али зашто се чекало да прође пет година? И да ли је у тим контактима Дачић прекршио закон? – пита се Ивошевић и додаје:

– Није им сметало да у њиховој влади буде на челу МУП – закључио је Ивошевић.

 

Мијатовић: Тужилаштво мора све да испита

Некадашњи шеф београдског ресора ДБ Зоран Мијатовић каже да није искључено да су челници ДС, пре свега Мики Ракић, покушали неку врсту државног удара, али то ипак треба доказати.- Ово је можда једна од највећих афера на српској политичкој сцени. И све чињенице се морају утврдити – ко је како и где радио и у чијем интересу. Афера превазилази случај Шарић – наглашава Мијатовић и истиче да он досад није видео транскрипте разговора припадника Шарићевог клана и представника власти, већ само тврдње да они постоје.

 

Шта је државни удар

По дефиницији, државни удар је преузимање власти на насилан, противуставан и противзаконит начин. Израз државни удар потиче из француског језика, od izraza coup d’etat.

 

Извор: Курир

Напиши коментар