Србија

ТОМО ЛОВРЕКОВИЋ: Ћурувија планирао државни удар са Америма, ЈСО су хероји!

Новинар Томо Ловрековић представио је јавности књигу „Сви другосрбијански митови“ која је тематиком изазвала бурне реакције, имајући у виду да се у њој износе поприлично скандалозне тврдње: да иза убиства Славка Ћурувије не стоји Слободан Милошевић, али и да је „новинар“ планирао државни удар са генералом Перишићем по налогу америчких конгресмена.

Ловрековић такође у књизи тврди да је Јединица за специјалне операције представљала најбоље и најчасније што је Србија имала, а да је склоњена и сатанизована „по плану са стране“ како би се завршила окупација изнутра. Он тврди да није реч ни о каквим злочинцима, већ херојима.

– Све наведено у књизи није „рекла, казала“ и не представља јефтин спин каквим су се служили петооктобарци, Беба Поповић и дружина, већ аргументоване чињенице. Служио сам се архивским материјалима које су ми достављали моји извори, стенографским записницима и јавним сведочењима актера, а добар део навода поткрепљен је и извештајима стране штампе која је без пуно околишања откривала исту ону исту коју су Досманлије овде гурале под земљу. Стојим и иза теза о Ћурувији и иза теза о ЈСО, првом треба испитати криминалну прошлост, а не правити мита од њега, а друге треба рехабилитовати – рекао је Ловрековић за наш портал.

Он истиче да је било неопходно разбити наметнуту атмосферу „да се истина не сме рећи, јер си, ако не верујеш у пласиране лажи и не шириш их онда екстремиста и лудак“ и да се у књизи бави и лажима око Вуковара, Сребренице, отцепљења Црне Горе, рата на Космету…

– Очекујем да и друге колеге крену да демаскирају ту паукову мрежу манипулација којом смо изложени – закључује наш саговорник.

Све информације о књизи, како каже, могу се наћи на његовом личном профилу или броју телефона 0616458407.

Извор: Говори Србија

Напиши коментар