Србија

Списак промотера ГМО у Србији

Галерија сумњивих физичких и правних лица, која директно или индиректно, релативизацијом опасности и стварањем забуне доприносе легализацији доказано геноцидне исхране на бази генетски модификованих организама (ГМО).

Следи листа физичких лица, организација, политичких партија и медија који у Србији промовишу ГМО, а коју је објавио сајт ekopatrioti.rs

Списак није коначан и биће допуњаван у складу са предстојећим понашањем јавних личности, организација и фирми.

На њему ће бити и сви народни посланици који буду гласали за промену Закона о ГМО у правцу легализације увоза тог отрова.

Иначе, сва овде наведена физичка лица су окупаторски службеници, а правна лица, организације и фирме, у служби окупаторских интереса.

Ивана Дулић Марковић

Бивша министарка пољопривреде, која је прва, пре десетак година, увезла генетски модификовано семе соје.

Борис Тадић

Председник Србије у два мандата, у предизборној кампањи за председничке изборе 2012. године најдиректније подржао производњу хране на бази ГМО.

Млађан Динкић

“Вечити” министар економије и/или финансија, који је још пре неколико година обећао окупаторима да ће се у Србији легализовати ГМО.

Расим Љајић

Актуелни министар трговине, који тврди да се мора мењати Закон о забрани ГМО, зарад уласка у СТО и ЕУ и, успут, као и низ њему сличних прича бајке о могућности контроле, иако зна да је недавно и Европска комисија за безбедност под притиском ГМО-окупатора ГМО, упркос стотинама независних научних истраживања која указују на опасност од њега, прогласила нештетним.

Бојана Тодоровић

Помоћник актуелног министра трговине, која прича исте бајке као и министар, а иначе је врло агилна по питању убеђивања да се постојећи Закон о забрани ГМО мора мењати у правцу легализације увоза ГМО.

Милош Миловановић

Помоћник актуелног министра пољопривреде, напредњак, чувен по лажи да не могу да пронађу десетине хиљада хектара засејаних ГМО-сојом. Индиректно, али упорно се залаже за промену постојећег Закона о ГМО и легализацију увоза ГМО-производа, уз све пропратне лажи о строгој контроли, која ће се тобоже вршити приликом увоза

Исток Павловић

Популарни веб-дизајнер и публициста, чувен по изјави да је на Интернету пронашао доказе да ГМО није штетан, а прескочио да напомене да сви ти “докази” потичу од Монсанта, фирме која производи ГМО и оних које та фирма очито плаћа да шире лаж о безбедности ГМО.

Миодраг Костић

Бизнисмен, умешан у убиство премијера Ђинђића, који има Уговор са фирмом “Монсанто”, који је тврдио да ГМО-храну треба и увозити и производити, што он највероватније већ ради.

Петар Матијевић

Власник фирме “Индустрија меса – Матијевић”, који већ увелико крши постојећи Закон о ГМО, увозећи и прерађујући месо на бази ГМО, има продавнице широм Србије.

Алексеј Тарасјев

“Експерт УН за биолошку сигурност”, са титулом доктора, највећи релативизатор опасности од ГМО, што је опаснији поступак чак и од директног залагања за ГМО.

Јованка Миљуш Ђукић

Молекуларни биолог, са титулом доктора, која се најдиректније залаже и за увоз и за производњу хране на бази ГМО , при томе, као у емисији “Зашто се плашимо ГМО?” не преза ни од најбезочнијих лажи у доказивању својих неодрживих тврдњи.

Захарије Трнавчевић

Медијски и политички ГМО – лобиста, чувен по несувислој изјави да ће се тек за 150 година моћи поуздано тврдити да ли је ГМО штетан и опасан по људе.

Демократска странка

Странка које се јавно залагала за увоз и производњу прехрамбених артикала на бази ГМО.

Српска напредна странка

Странка одакле је и помоћник министра пољопривреде који се залаже за мењање Закона о ГМО, лаже да не могу да пронађу површине засејане ГМО-семеном.

Индустрија меса – Матијевић

Приватна фирма, на челу са Петром Матијевићем, која већ увелико крши Закон о забрани ГМО и несметано трује своје потрошаче.

МК Група

Фирма, којој је на челу Миодраг Костић, која има Уговор са “Монсантом” и у чије стварно пословање јавност нема увид.

Блиц

Један од два најјача Сорошева медија у Србији који по питању ГМО своју читалачку публику или обмањује или збуњује, чиме доприноси реалтивизацији опасности од ГМО.

Коментари (3)

 1. mladen каже:

  za blic me necudi, oni pripadaju njemackoj axel springer grupi. ove druge intelektualce rade protiv svog naroda.

 2. Мирко каже:

  У 2014. и 2015. години у сегменту лобирања за гмо ”предњачи” бивши секретар у Министарству одбране и садашњи шеф преговарачког тима са евроатлантском унијом. надам се да није проблем да залепим један релевантан линк испод..

  http://www.vaseljenska.com/ekonomija/tanja-miscevic-uradicemo-sve-sto-treba-da-bi-gmo-hrana-sto-pre-bila-u-srbiji/

 3. Zoran каже:

  Долазак на власт има за последицу, колективну партијску амнезију, на дата обећања. Сви су заражени вирусом власти и моћи, па их не интересује народ.

Напиши коментар