Србија

Осмогодишњак преживљава од хране коју бацају мигранти зато што је баки мала пензија

Наши грађани су веома поносни на себе зато што могу да одвоје пар кеса хране и да је поделе избеглицама које пролазе кроз Србију ка бољем животу у Немачкој, Шведској, Норвешкој и другим западним државама.

horgos

Нажалост, чини се да заборављамо на своје суграђане који су осиромашили у последњих 25 година и којима су у последња 3 године смањена стечена права (пензије), а од просечних плата не могу да преживе. Пре пар месеци Србију је запрепастио случај пензионера у Београду који су умрли од глади и који су за собом оставили дуг од 4000 динара за хлеб.

Дечак на слици живи са баком на Хоргошу. Једини извор прихода је бакина веома ниска пензија. Дечак месо види тек неколико пута месечно у тањиру. Одећу добија или купује ношену.

Од када је кренула криза са мигрантима, он и бака се прехрањују храном коју мигранти добијају од грађана и хуманитарних организација и коју они навелико бацају по путевима широм Србије.

horgos01 horgos02 horgos03 horgos04 horgos05 horgos06 horgos07 horgos08

Хоћете да будете хумани?

Крените од свог комшилука.

У најмању руку немојте подржавати власти које пензионерима смањују пензије и чија се брига о грађанима своди на Вулиново спиновање стварности.

 

hirek.top / Opozicionar

Коментари (1)

  1. Nikola каже:

    ajde lepo se raspitajte pa da pomognemo ovom decamu i baki !

Напиши коментар