Република Српска

МекДоналдс протјеран из Републике Српске!

Група младих ентузијаста данас је у центру Бањалуке, испред објекта у којем је донедавно био смјештен једини МекДоналдс у Републици Српској, одржала перформанс „Посљедњи поздрав из Бањалуке“, на којем су хтјели саркастично да се опросте од хамбургера, бургера, чизбургера, помфрита и милк-шејкова.

mcdonalds-gmo-otrovno

У заштитним одијелима и маскама, који представљају својеврсну пародију на униформе против радијације, студенти Технолошког факултета Универзитета у Бањалуци су пролазницима представили хамбургер који је купљен 17. новембра 2012. године, у ноћи када је отворен ресотран МекДоналдс.

Хамбургер који је купљен у МекДоналдсу 17. новембра 2012. уопше се није покварио нити усмрдео!

Хамбургер који је купљен у МекДоналдсу 17. новембра 2012. уопше се није покварио нити усмрдео!

„Исте вечери смо купили бурек и ћевапе и посматрали смо биохемијске промјене које се дешавају на храни. И док су бурек и ћевапи након седам дана почели да се распадају и да смрде, хамбургеру се то ни до данас није догодило. Он је и данас ‘жив’, као што може да се види. Остали смо запањени када смо видјели да се процес разградње, примјетан на буреку и ћевапима, а који се мнанифестује кроз појаву плијесни и буђи, уопште не појављује на хамбургеру“, рекла је Душка Кудра.

Она је додала да купљени хамбургер током двије године уопште није почео да смрди и да је то одличан показатељ да састојци који се у њему налазе не могу бити природног поријекла.

„Захвални смо грађанима Бањалуке што су се одупрли овој глобалној корпорацији и што су, упркос свему, остали привржени традиционалним јелима. Исто смо урадили и када је МекДоналдс отваран, јер су многи помислили да је добро што у Бањалуку долази нешто велико и познато, а ми смо хтјели да покажемо и другу страну те медаље“, додала је Кудра.

 

Независне новине

Коментари (3)

 1. Миро каже:

  Моје честитке на храбрости студентима, на објављивању истине о отровним хамбургерима.
  Бог вас благословио. Радите и даље на разоткривању свјетских тровача.

 2. TANJA каже:

  Svaka last studentima ,bar su jedno djubre koje nam od bombardovanja unosi nemir i remeti normalan život izbacili na način koji im pripada.

 3. Zoran каже:

  Свак част и подршка девојкама и момцима који су учествовали у овом подухват. Камо среће да се и из остали градова Србије избаци мекдоналд. Искрено се надам да ће народу доћи “из дупета у главу”.

Напиши коментар