Република Српска

СКАНДАЛ: Неваспитана новинарка прекинула Бећковића усред беседе!

Док је Бећковић говорио о значају Светог Саве за традицију српскога народа, Светлана Марковић га је прекинула речима: Хвала Вам, морамо програм наставити

БИЈЕЉИНА – Скандал на Светосавском балу у Бијељини!

Највећег живог српског песника и академика Матију Бећковића док је говорио беседу о Светом Сави усред беседе прекинула је бијељинска водитељка Светлана Марковић, иначе новинарка Јавног сервиса Републике Српске!

Док је Бећковић говорио о значају Светог Саве за традицију српскога народа, Марковићева га је прекинула речима: “Хвала Вам, морамо програм наставити”.

Бећковић је збуњено гледао око себе не знајући шта га је снашло, а још запрепашћенија је била публика у сали етно села Станишићи која није могла верује шта се дешава.

Ништа мање нису били запрепашћени ни гледаоци који су ову манифестацију могли да прате у директном ТВ преносу Радио телевизије Републике Српске.

Програм је потом настављен извођењем,  како традиционалних српских песама, тако и извођењем “Фигарове женидбе”, Бечког валцера и “На лепом плавом Дунаву”, али је мало коме у сали због нелагоде коју је изазвао овај гест више било до програма.

Да ништа више није како треба, видело се и по томе што се Бећковић више није појављивао у сали, нити се придружио званицама за свечаним столом где му је било резервисано место.

Иначе, целокупан бал је протекао у видној нервози, јер се у сали није појавио главни гост – председник Републике Српске Милорад Додик који је био и покровитељ ове манифестације.

У његово име извинио се владика зворничко-тузлански Василије Качавенда. Он је у обраћању званицима наглашено потенцирао пријатељство са Додиком, обративши се речима: “Милорад ме звао из Москве и рекао да још сутра има државничких обавеза у мајци Русији….”

Очигледно да је недолазак Милорада Додика изазвао напетост међу организаторима и посетиоцима махом члановима Додиковог СНСД -а, па као да су сви журили да се цела манифестација што пре заврши.

Тако је Матија Бећковић ни крив ни дужан доживео оно што му се вероватно никада и нигде није десило, а Марковићева обрукала Бијељину и целокупну Републику Српску.

Напиши коментар