Свет

Руска телевизија: Београд признао да Косово није Србија!

Београд је признао да Косово није Србија, дајући „сепаратистима“ право да одрже изборе, оценила је телевизија Русија у репортажи о изборима на Косову.

„Албанске власти су одржале изборе, добивши подршку САД, ЕУ и чак Београда. Само, нико није питао косовске Србе да ли се са тим слажу. Они су изјавили да их је Београд издао, и да не желе да живе под влашћу албанских сепаратиста“, навела је та телевизија.

„Мали број косовских Срба који је ипак изашао на изборе нашао је растурена бирачка места. Тврдоглавост карактерише већину од 40.0000 косовских Срба, који су одсечени од домовине, а границу не признају“, оцењено је у репортажи.

Телевизија Русија навела је да је у Косовској Митровици главна карактеристика избора био бојкот, да ни заједнички напори Приштине, Брисела и Београда нису помогли, а да оне Србе оне који су изашли на изборе организатори бојкота називају издајницима.

„Бојкот је очајнички корак. Косовски Срби сматрају да је Београд трампио целовитост земље за улазницу у ЕУ“, оценила је та руска телевизија.

Извор: Бета

Напиши коментар