Србија

РОДИТЕЉИ ОПРЕЗ: Кафић „Culture Exchange“ је покриће за секту која промовише педофилију и инцест!

После открића о повезаности оснивача групе и кафића „Културна размена“ са сектом која промовише педофилију и инцест, Данило Реџеповић изложен линчу и претњама, а стављен је и на стуб срама од стране Независног друштва новинара Војводине које је стало у заштиту педофила.

Праву буру у новосадској јавности изазвао је текст о вези америчке секте Фамилија и Удружења грађана „Culture Exchange“ (Културна размена), које су основали и њиме руководе страни држављани. Текст је објављен на порталу „телемпромптер“, а од објављивања, аутору Данилу Реџеповићу непрестано стиже гомила претњи путем друштвених мрежа и мејлова, док се огласило и Независно друштво новинара Војводине, које га је оптужило за ксенофобију и национализам!?

Реџеповић је ту везу открио пошто је видео цртеж једног од оснивача тог Удружења Сајмона Вилсона, на коме је представљена огромна девојка која гази споменик Светозару Милетићу у центру Новог Сада.

– Као особу која је рођена и одрасла у Новом Саду осетио сам се веома узнемирено када сам видео да је неко нацртао тако нешто. Тај чин сам схватио као да неко гази комплетну историју града и све оно што Светозар Милетић представља, а то је слобода и јединство. Због тога сам одлучио да покушам да пронађем ко је човек који је нешто тако нацртао  – каже Данило Реџеповић, новинар и председник Удружења грађана „Омладина Србије“.

Он даље истиче да је истраживањем дошао до података на које није могао да остане равнодушан, а то је да је удружење „Културна размена“ повезано са сектом Фамилија.

– Када сам сазнао да се ради о секти која је позната по педофилији и инцесту, и још када сам видео да се на готово свим њиховим фотографијама налазе деца, сматрао сам да морам нешто да урадим како бих обавестио јавност о томе. Међутим, после текста који је пренет на многим сајтовима, њихова армија се активирала и почела да прети. Саветовали су ми да пазим када шетам градом, тражили су моју адресу, фотографију и ЈМБГ, твдили да се зна како ћу завршити и још много тога што не могу ни да изустим – прича Реџеповић.

Међутим, да су на неки начин повезани са Фамилијом, признали су и прозвани оснивачи  „Културне размене” саопштењем на њиховој Фејсбук страници:
– Неки од оснивача „Culture Exchange“ су рођени у Фамилији, јер су њихови родитељи били део ове хришћанске мисионарске организације. Али, нисмо део никаквог култа и не организујемо пијане оргије у сред ноћи, нити призивамо демоне из пакла прекривени козијом крвљу певушећи харе кришну – кажу ови „хуманисти“. Иако говоре да не организују оргије и слично, занимљиво је да то Реџеповић ниједну реч није поменуо у свом тексту.

Као оснивачи наведени су страни држављани Ана Повдрил, Сајмон Вилсон, Евдоксиа Сеитанидоу, Даниел и Леилани Фернандез, Павел Рогала и Сузана Вивиани, док се Ана Повдрли води као власник кафића. – Сав приход је инвестиран назад у локалну заједницу и већина људи који раде у „Culture Exchange“-у су волонтери и немају плату, али су ту јер воле Нови Сад и снажно верују у јаку локалну заједницу и јесу спремни да вредно раде да би је начинили бољим местом – патетично су навели у своју одбрану.

„Културна размена“ је званично регистрована пре две године, а тада је уочи Егзита организовала камп за тинејџере. Пре годину дана, отворен је и истоимени кафић у центру Новог Сада, у коме се организују различите радионице, изложбе, концерти и слично. Пријављени су на адреси у Ветернику, а поред њих, ту је пријављена и хуманитарна организација „Healing Hearts – Balkans“, која је такође у вези са сектом Фамилија. Ту се налази и вртић под називом „Early Birds Kids Club“ ( Дечји клуб Ране Птице), који званично није регистрован, али обавља ту делатност.

Иначе, секта Фамилија је основана 1968. године у Калифорнији, у време хипи-покрета, а вођа Дејвид Берг је проповодао слободан секс без граница, уз мото да „Бог воли секс, а ђаво га мрзи“. Фамилија је била често на удару медија и полиције због сексуалних активности између одраслих и деце, затим деце међусобно, као и родитеља и сопствене деце.

У одбрану групације која промовише педофилију и инцест, стало је Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) обрушивши се на Реџеповића саопштењем у коме су још једном показали да им свако страно говно мирише. Они су позвали надлежне органе да „узму у заштиту осниваче култног новосадског састајалишта младих „Culture Exchange”, који су се нашли на мети напада екстремних националиста, ксенофоба и других заштитника тзв. националних и традиционалних вредности“. Мада, нису објаснили за кога је кафић те групације за мање од годину дана постао „култно место“.

Реџеповић истиче да се не крије иза онога што је пронашао, али да овакву реакцију ни у сну није очекивао.

– Моја једина намера је била да Новосађане информишем о опасностима које вребају и да поразмисле где децу остављају и у каквом друштву им се деца крећу. Једноставно, не могу да појмим чињеницу да је велики број Новосађана згазио све што је њихово и присвојио туђе. Никако ми није намера било кога да линчујем, него желим да грађани буду информисани и да само даље истражују, па нека онда чине шта сматрају да је исправно. Заузврат, доживљавам прави линч. Ипак, нисам киван на моје суграђане, јер ћемо ми увек бити у Новом Саду, а они ће једнога дана напустити наш град, и тада ћемо сви схватити ко је био у праву – закључује Реџеповић.

Коментари (3)

  1. nikola каже:

    Svaka cast novinaru..pa pogledajte im slike na FB dovode decu u kafici to sve deca iz domova mmm,pogledajte te nakazne kostime,,, strasno bre ,,,ali bitno je da su otkriveni sad su gotovi nece narod dopustiti to u gradu ,,

  2. nikola каже:

    moram da se ispravim ne treba da pise mmm nego hmmm tastatura losa 🙂

  3. Zoran каже:

    Народ треба да изврши патриотски упад са бејзболкама и молотовљевим коктелом.

Напиши коментар