Србија

ГАДОСТ ПОТУРИЦЕ САБАХУДИНА ГРУХОЊИЋА: Патријарха Павла назвао ратним злочинцем!

„За време његовог управљања СПЦ почињени су најстрашнији злочини, укључујући и геноцид, а он је благосиљао ратне злочинце Караџића, Младића и Аркана“ – навео је „анонимни новинар“ из фантомског „Независног друштва новинара Војводине

patrijarh-pavle

Због предлога одбора градских власти да се Сомборски булевар у Новом Саду преименује у Булевар патријарха Павла, фашистичко „Независно друштво новинара Војводине на свом сајту прогласило га је кривим за ратне злочине.

На порталу Autonomija.info, НДНВ ову одлуку коментарисало је у тексту с под насловом „Националисти и клерофашисти настављају са обележавањем територије“.

„Неименовани“ аутор написао је да патријар Павле „у јавности није препознат као ратни јастреб, али да су за време његовог управљања Српском православном црквом извршени најстрашнији злочини, укључујући и геноцид, од чега се црква никада није оградила“.

Они даље наводе да су „свештеници СПЦ учествовали у ратном хушкању и позивању на злочине и етничка чишћења“, а портал закључује да се „то и даље није променило“.

За време ратова у бившој Југославији црква је одбила све мировне планове, а патријарх Павле је благосиљао ратне злочине Радована Караџића, Ратка Младића и Жељка Ражнатовића Аркана“ – наставља „анонимни“ новинар.

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, јуче је био згранут овим редовима, јер је и сам подржао предлог да се новосадски булевар назове по покојном патријарху.

– Можемо бити поносни ако један од булевара буде носио име патријарха Павла. А за ове гадости и невероватан безобразлук могу само да кажем, да кад би неко за ауторе овог сајта писао такве ствари, био би вероватно кривично процесуиран – истакао је Вучевић.

Председница Комисије за давање назива улицама Новог Сада Бранка Бежанов (СПО), која је и предложила да се булевар зове по патријарху Павлу, навела је да су њену идеју подржале све политичке опције.

– Десетине хиљада људи који су данима чекали да се поклоне почившем патријарху Павлу и непрегледна река људи на његовој сахрани вреде много више од злонамерних речи новинара, који позивајући на мир и толеранцију пласира говор мржње – напомиње Бежанова.

С њом се слаже и аналитичар Драгомир Анђелковић, који текст из пера једног од независних новинара Војводине сматра упереним против Срба и српске традиције.

Председнику фашистичке организације НДНВ Сабахудину Динку Грухоњићу ово није прво обрушавање на патријарха Павла.

Сабахудин Динко Грухоњић

Сабахудин Динко Грухоњић

Наиме, после патријархове сахране, више од 500.000 људи који су дошли да му одају последњу почаст, потурица Грухоњић, иначе добитник више награда за толеранцију, назвао је некрофилима.

– СПЦ је била један од водећих генератора ратова. Прво су попови, па топови, па лопови“, а после свега тога остаје чинејница да је СПЦ једина национална институција која и даље ужива велики углед у народу. Па је*еш такав народ – изјавио је тада потурица Сабахудин Грухоњић.

Важно је напоменути да је потурица Сабахудин из Босне дошао у Нови Сад, и српску Војводину први пут видео 1998. године! Исте године, заједно са њим се у цивилизацију доселио и потурица Недим Сејдиновић који је председник извршног одбора те фашистичке организације.

НАТО јањичари Сабахудин и Недим – муслимански имигранти из босанског вилајета. Први је себе самопрогласио војвођанским трибуном – војводом и главним идеологом сепаратистичког покрета на северу Србије, а други је његова подгузна мува.

Откуд фашиста Сабахудин-Динко Грухоњић у Војводини?

Никада у својој историји, од како су је Срби под Арсенијем Чарнојевићем населили, Војводина није доживела да јој главни идеолози буду два босанска дођоша, две антиинтелектуалне протуве, које скоро две деценије диктирају медијска и грађанска правила и цинкаре, и јавно и тајно, свакога ко „застрањује“ и друкчије мисли.

Недим Сејдиновић

Недим Сејдиновић

Већ пуних 18 година, са перспективом доживотног мандата, Друштвом независних новинара Војводине председава Сабахудин-Динко Грухоњић, док његов сабрат, Недим Сејдиновић, својом огромном задњицом заузима место председника Извршног одбора ове новинарске организације, основане 1992, много пре него што су они први пут у животу видели Нови Сад.

За скоро две деценије од како пишу новинске чланке, штампају књиге, врше дужности дописника највећих европских медија из Војводине, држе конференције за штампу, трибине и гостују у свим телевизијама и радио станицама, учинак ове двојице одметнутих Бошњака, био је више него погубан за информативни и културни простор „пречанских Срба“.

Али, ко је Србима у Војводини подметнуо Сабахудина-Динка и Недима? Како се десило да им Војводина олако допусти да годинама идеолошки трују и информативно изолују ову, некада „најевропскију“ регију у Србији? Чију истину њих двојица чувају, и од кога?

 

Повезани чланци:

Некажњени говор мржње Динка Грухоњића: Србија је постгеноцидно друштво

Meдијско наслиље Динка Грухоњића

Коментари (1)

  1. Zoran каже:

    Ма треба их сачекати говнавим моткама и …….!

Напиши коментар