Свет

РЕШЕТЊИКОВ: Осете ли Срби заштиту Русије – неће ући ни у ЕУ ни у NATO

Већина у српској јавности схвата да Срби неће опстати као нација без Русије, да ће их асимиловати полубесполна и полунеморална Европа. Схватају да ће на том путу нестајати као Срби, а постајати – људи света

Државни врх Србије са Запада покушавају да уцењују, зато му спочитавају: „Ви се грлите са Русима, примате нашег главног непријатеља Путина, зато бирајте – или сте са нама или без нас“

Сада улазити у Европску унију исто је што и куповати карту за путовање „Титаником“. Додуше, још је гужва пред шалтерима за куповину карата за тај „Титаник“

leonid-resetnjikov

Срби – сви то знају – традиционално теже Русији. Тако је већ вековима.

Српска јавност и народ и у последње време су продемонстрирали ту тежњу према Русији. Донекле је то урадило и то руководство Србије.

Ово се могло видети и приликом посете Владимира Путина Београду где је председник Русије био дочекан као национални херој.

У главном граду Србије присуствовао је и војној паради, првој коју је Србија приредила за протеклих 20 година, па је цео Запад имао прилику да види како се народ Србије односи према Русији и њеном руководству.

У Београду је у то време био отворен и споменик Господару Императору Николају Другом. Открили су га председник Србије Томислав Николић и поглавари Руске и Српске Православне Цркве. То је такође био празник за српски народ.

О истом говоре и војни маневри са учешћем српских и руских војника. Зато је Запад, судећи по свему, и одлучио да пређе у напад и да руководство Србије доведе у неугодан положај.

Државни врх Србије покушава да буде, како се каже, и са нашима и са вашима, да се не свађа ни са ким, односно – да буде и са Европском унијом и са Русијом. У сваком случају да се са Русијом не свађа, него да са њом даље развија односе.

То је разлог што државни врх Србије са Запада покушавају да уцењују, што му спочитавају: „Ви се грлите са Русима, примате нашег главног непријатеља Путина, зато бирајте – или сте са нама или без нас“.

Многи лидери бивших социјалистичких земаља имали су или имају неостварену жељу да буду у Европској унији иако се она последњих година веома изменила. Јер, ЕУ је у таквој кризи која ће се даље појачавати, па ће кроз 2-3 године доћи у питање и само постојање Уније.

С тога је сада улазити у Европску унију исто што и куповати карту за путовање „Титаником“. Додуше, још је гужва пред шалтерима за куповину карата за тај „Титаник“.

Већина Срба, већина у српској јавности схвата да неће опстати као нација без Русије, да ће их асимиловати полубесполна и полунеморална Европа. Срби схватају да ће на том путу нестајати као Срби, а постајати – људи света.

Срби су мали народ и неће сами издржати. Само са Русијом могу опстати и сачувати своју посебност, као што је свој идентитет у Руској империји и у СССР сачувала маса малих народа.

Срби су наша браћа. Зато император Николај Други није могао да 1914. године не помогне Србији. Само захваљујући његовом притиску на Енглезе и Французе, српска армија је била пребачена на Крф. Како је записао тадашњи шеф дипломатије Руске империје Сазонов, Император му је наложио да пренесе Лондону и Паризу да ће он то пребацивање на Крф „платити својим личним новцем“, а ако Запад то не уради – да ће Русија једнострано иступити из рата.

Ако Срби – народ, а и руководство – осете да ће их Русија заштитити и поводом њих рећи Западу „њет“ они неће ући ни у ЕУ ни у NATO. Нико неће хтети тамо.

(из шире изјаве директора Руског института за стратешка истраживања Леонида Решетњикова телеканалу Царград)

http://youtu.be/LlJz0WuRjI0

 

Извор: Факти

Напиши коментар