субота, 25. 03. 2023.

Разоткривен лажни амерички стручњак за Сирију

У САД новинари су разоткрили једну од америчких стручњака за Сирију. Амерички телевизијски канали CNN и Fox News су позивали двадесетшестогодишњу Елизабет О’Беги као аналитичара за блискоисточна питања, а њене радове је објављивао лист Wall Street Journal.

 О’Беги је тврдила да међу сиријским побуњеницима нема много радикалних исламиста блиских Ал-Каиди, што значи да се с њима може сарађивати, преноси канал „Русија 24“. Таква процена је ишла на руку присталицама интервенције у Сирији, па су на седницама америчког Конгреса Елизабет О’Беги цитирали политичари ранга државног секретара САД Џона Керија и сенатора Џона Мекејна.

Како се испоставило, ова девојка никада није била у Сирији, а када се запошљавала на Институту за проучавање ратова, себи је приписала докторско звање, иако је била само магистар. Како је познато, Елизабет О’Беги је већ отпуштена.
1 коментар

  1. Aleksandar

    Bolje pitajte Pentagon onis sa njima slave vecerinke i sveostalo sto se tice terorista jer su njihovi ljudi i lideri,pa dobro znaju koga sveimajuna spiskovima i sa njimapijance ibance daljeod medija i javnosti.jer je to njihova druga vojska.Pa prema tome iove laznih strucnjaka ima napretek i samod a razvodne ono stoje pravo.A sveostalo jepoznato.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *