Свет

Разоткривен лажни амерички стручњак за Сирију

У САД новинари су разоткрили једну од америчких стручњака за Сирију. Амерички телевизијски канали CNN и Fox News су позивали двадесетшестогодишњу Елизабет О’Беги као аналитичара за блискоисточна питања, а њене радове је објављивао лист Wall Street Journal.

 О’Беги је тврдила да међу сиријским побуњеницима нема много радикалних исламиста блиских Ал-Каиди, што значи да се с њима може сарађивати, преноси канал „Русија 24“. Таква процена је ишла на руку присталицама интервенције у Сирији, па су на седницама америчког Конгреса Елизабет О’Беги цитирали политичари ранга државног секретара САД Џона Керија и сенатора Џона Мекејна.

Како се испоставило, ова девојка никада није била у Сирији, а када се запошљавала на Институту за проучавање ратова, себи је приписала докторско звање, иако је била само магистар. Како је познато, Елизабет О’Беги је већ отпуштена.

Коментари (1)

  1. Aleksandar каже:

    Bolje pitajte Pentagon onis sa njima slave vecerinke i sveostalo sto se tice terorista jer su njihovi ljudi i lideri,pa dobro znaju koga sveimajuna spiskovima i sa njimapijance ibance daljeod medija i javnosti.jer je to njihova druga vojska.Pa prema tome iove laznih strucnjaka ima napretek i samod a razvodne ono stoje pravo.A sveostalo jepoznato.

Напиши коментар