Србија

Разбијање мита о Ђинђићу

Пише: Иван Ивановић

СНП НАШИ је једини политички покрет у Србији који се дрзнуо да дирне у светињу демократије звану Зоран Ћинђић, и да јавно каже истину коју многи већ знају, али је прећуткују, да Ђинђић није био никакав херој који је пао за демократију, већ човек који је својим назадним идејама о европској унији, Србију увукао у државотворну пропаст и економски крах.

Сама чињеница да се неко усудио да каже истину о Ђинђићу довела је до тога да са свих страна крене анатемисање СНП НАШИ, да позивамо на линч и убиство (само не знам чије) до јефтиног патетисања „о мртвима све најбоље”.

Суштина је, да о Ђинђићевом приватном животу и њему као човеку нико није рекао ни једну једину реч, већ читава акција СНП НАШИ говори о његовој погубној политици и идејама, које су подметане српском народу као кукавичје јаје, по његовом убиству.

Сви се добро сећамо да Зоран Ђинћић никада није био омиљен у српском народу, и да је мит о њему почео да се ствара тек по његовој смрти, и да су захваљујући том миту његови наследници дуго година били на власти, а резултати идеја Зорана Ђинђића добро су нам свима познати, Србија је економски уништена држава која се налази пред државотворним сломом, непрекидно уцењивана и понижавана од те исте ЕУ за којом је Ђинђић вапио.

Овакви покушаји заштите лика и дела покојног премијера од другачијег политичког мишљења и суда историје, сигуран сам да би били гадни и самом Ђинђићу, који је и сам често критиковао политику покојних комунистичких лидера, и то је нешто што је у политици нормално.

Свака политика је подложна суду јавности, без обзира како је њен идеолог трагично скончао. Када би се ишло резоном ДС-а и сличних недемократа, никада се не би говорило нити расправљало о било којем политичару и последицама његових идеја, тако да највероватније по њиховом схватању никада се не би говорило о трагичним последицама идеја Стаљина, Хитлера и многих других.

СНП НАШИ су успели да наметну нову тему о којој јавност расправља, и да се на мит о Зорану Ђинђићу који је прављен већ читаву деценију, коначно приђе и са критичке стране, а не само са идеолошко полтронске стране његових бивших сабораца који као лешинари гледају да се окористе о његову политичку заоставштину која је Србији донела само зла.

Људи траже слободу, а слобода тражи људе, Зоран Ђинђић засигурно није био носилац те слободе за којом вапи српски народ.

 

Извор: СНП Наши

Коментари (2)

  1. Данко Б. Марин каже:

    ,,Сартид” је требало продати по уговореној цени од 420 милиона $, да би после наменског уништавања отишао је за 23,5милиона $ – без одржавања тендера! Ђинђићев министар финансија Божидар Ђелић јавно говори да о томе не зна ништа и да није био укључен у пројекат?!? А на судском процесу оптужени бивши шеф Ђинђићевог кабинета Немања Колесар каже да је лично Ђинђић обавио прљави посао на шта се буне ђиђоманијаци. Ђинђа није знао , као што Тито није знао за Голи оток!? Вероватно је Ђинђић био неупознат да је своје дете лично доводио у Шилерову да се брчка у базену?СНП НАШИ јесу наши али прво су : ДЕМОКРАТСКИ!

  2. Anastasia каже:

    Svicersak
    Pa ovoga Lopova DJINDJICA ubili AMERI ane ovi sto leze badava u ZATVORE javna Tajna…ceo svet zna….aPROKLET bio usrani Crnogorac koji Unistio Srbiju a ONA NJEGOVA Koza bela se BUTA TADICU U JAJCA U GACE…. vidi se a ruzna ko Lopov…od kud njoj PARE za FABRIKU CEMENTA U Popovac itd,,,jos -POKRALI dobili od AMERA da uniste Srbe zato…..sun IZDAJICE Proterajte t BELU OVCU GRDOBU iz Beograda sta vce nam Zlo….CELA SVAJCARSKA , i NEMACKA; FRANCUSKA ma sci Srbi Svetom , SLAVILA UBISTVO njegovo jer znali da je IZDAJICA-a ubili ga AMERIKANCI jer im ne treba vise ko prljav WC Papir sto rece SESELJ…bas tako..unistio nam Zemlju < reko bombardujte JOS 1 dan da on dobije Izbor i tako Bi i NATO AGRESOR UNI malu MILICU IZ BATAJNICE…a ona KOZA njegova seta svoju decu ma treba ih maknuti iz sveta LPOUZDERE te besranme Ubice su*

Напиши коментар