Србија

Ратни злочинац Тони Блер нови саветник Владе Србије на путу у ЕУ?

Бивши премијер Велике Британије и ратни злочинац Тони Блер, који је одговоран за смрт хиљаде грађана Србије, разговарао је у Београду са премијером Србије Александром Вучићем о могућностима да постане саветник српске владе за европске интеграције.

bler-i-vucic

Бивши британски премијер и ратни злочинац, који је основао организацију „Тони Блер и сарадници”, која се бави лобирањем, слетео је на Аеродром „Никола Тесла”. Блер је слетео приватним авионом из Румуније око 15 часова и одмах после разговора са Вучићем отпутовао из Београда.

Из кабинета председника владе је саопштено да се Вучић састао са ратним злочинцем Тонијем Блером, а да је тема разговора био процес придруживања Европској унији.

„Премијер Вучић представио је политичке и економске реформе које српска влада планира да спроведе у наредном периоду и затражио од господина Блера да својим везама и угледом помогне Србији на путу ка Европској унији“, каже се у саопштењу са састанка.

Бивши британски премијер је, поручују из владе, изразио задовољство због напретка Србије и пружио јаку подршку процесу европских интеграција и намерама Београда да спроведе све неопходне реформе, прихвативши да у том процесу помогне српској влади.

toni bler hasim taciБлер, који је био један од најватренијих заговорника бомбардовања Србије, ангажован је као саветник албанске владе у напорима да постане чланица ЕУ. У албанској јавности се шпекулисало да је бивши британски премијер узео милионе фунти за саветовање, али је албански премијер Еди Рама у октобру прошле године, како преноси агенција АП, изјавио да ће Тони Блер „лично, у потпуности и добровољно саветовати албанску владу у процесу прикључења 28-чланој ЕУ и помоћи јој својим изузетним искуством и политичком генијалношћу” јер је пред владом велики изазов да тај посао приведе крају.

Овај ратни злочинац, одоговоран за смрт хиљаде грађана Србије, отворио је Агенцију за пружање саветничких услуга владама после одласка из Даунинг стрита 2007. године, а прикључили су му се и Џонатан Пауел, бивши шеф његовог кабинета, и Алистер Кембел, бивши директор за комуникације.

Према писању „Сандеј телеграфа”, са Албанијом је први пут преговарано у фебруару прошле године, када је Кембел отпутовао у Тирану да би промовисао своје дневнике. Вест о ангажовању Тонија Блера и његовог тима објављена је прошле недеље након састанка бившег премијера Велике Британије и Едија Раме, бившег градоначелника Тиране.

„Изванредан састанак са Тонијем Блером. Договорили смо се да ће после 23. јуна он и његов тим радити са нама у циљу успешног управљања. Фантастично!”, написао је Рама на „Твитеру” у мају 2013.

„Биће ми драго да вам помогнем, веома ме занима ваша држава”, рекао је Тони Блер у видео-снимку који је објавила Социјалистичка партија.

Откако је отишао са функције, Тони Блер је бавећи се саветовањем зарадио више десетина милиона фунти.

Коментари (3)

  1. nebojsa каже:

    Sva troica primaju platu od iste vlade.Gornjeg doma.

  2. Marija каже:

    Reagujem kao majka.Malo je reci da sam bila zaprepascena dolaskom tog zlikovca i to jos rekose “tajno” ! Mogu da zamislim kako su se osecali roditelji male Milice Rakic i jos mnogi koji ni dnas ne znaju gde su im pokopna oteta deca !Boze, ako Te ima, ovo nisi smeo da dozvolis da se desi! Muka mi je od toga sta se ovo desava sa nama, gde smo izgubili i ponos i dostojanstvo!

  3. Kili каже:

    pederi obojica,sad savetnik, a naređivao bombardovanje Srbije ,, E Vučiću kao da te baba Vanga hipnotisala i neznaš da izdaješ ovo malo Srbije što je ostalo, a uskoro će da je zauzmu emigranti, onda budi njima premijer.

Напиши коментар