Војни полигон

Ратни ветерани најављују своју параду поноса за Видовдан

Ми смо поносни што смо били на бранику Отаџбине. Ко се поноси са нама нека дође у Чачак за Видовдан, на једину и праву параду поноса… Ратни ветерани Србије

Дан Ветерана – Видовдан
Мртве не заборавите, живе поштујте

Ратни ветерани Србије су после дугог низа година донели одлуку да почну са обележавањем дана ратних ветерана, самостално, без политике или било какве друге припадности.

Инсистирамо и наглашавамо једину припадност Отаџбини, и народу, за који смо се у овим последњим ратовима и борили.

У среду 28. јуна 2017. године, на празник Видовдан, у Чачку, код споменика погинулим борцима ратова 1990–1999. који се налази у парку код аутобуске станице, обележићемо дан ратних ветерана.

Тада ћемо се сетити свих погинулих наших ратника, као и погинулих руских добровољаца који су дали своје животе за слободу српског народа.

То ће бити права прилика да скренемо пажњу јавности и друштву, да је потребно неговати сећање на погинуле наше саборце, као и на потребно поштовање живих ратника, односно ратних ветерана. Циљ овог окупљања је, да ми ратни ветерани Србије, упутимо надлежним институцијама и држави захтев да се Дан ветерана за Видовдан обележава као државни празник.

Програм догађаја: Скуп, ратних ветерана, ратних инвалида, породица погинулих бораца, ветерана Републике Српске, као и осталих званица, представника војске и полиције, представника Општине Чачак, представнике руске амбасаде, ће бити у 12,00 часова, на градском тргу у Чачку.

Одатле ће се парадно проћи, пар стотина метара, улицом и кроз парк код аутобуске станице, до споменика погинулим ратницима ратова деведесетих. Ту ће се положити венци и указати почасни поздрав.

Овом приликом вас обавештавамо о том догађају и позивамо да присуствујете истом.

Братски поздрав!

Ратни ветерани Србије

„Дан Ветерана – Видовдан“ / Ненад Станић

Коментари (6)

 1. Sekira каже:

  Srpstvo je vecno dok su mu deca verna ,..srpstvo mora da postuje,pamti,one koji su krvarili za nju..ratnici su ponos svakog naroda…vodu gaze al dolaze…obilicevi zavetnici

 2. sHAKaJaada каже:

  Да си ми жив и здрав, Нешо…
  Флеш…. 12,7mm

 3. Elaine каже:

  Stand tall with pride all you veterans….you have nothing but pride that you carry…!!!!! Let no one ever say different….Serb veterans, Russian veterans….all those who lost their lives all those who survived live with the honour, admiration and pride you so deserve….

  1. Ненад Станић каже:

   Thank you…

 4. Ненад Станић каже:

  Поздрав братији…
  Видимо се у Чачку.

 5. Снежана каже:

  Боже здравља, долазим.

Напиши коментар