Свет

Раскринкан сведок на суђењу Младићу!

На констатацију да се није бавио српским уништеним верским објектима, сведок је одговорио да је тужилаштво одлучило да се у извештају наведу само несрпски објекти.

Судска пауза очигледно је пријала генералу Ратку Младићу. У судници је био толико расположен да је већ на почетку наставка процеса зарадио судску опомену.

Страшна последица трагичног ратног сукоба је разарање споменика културе у БиХ, али нови–стари сведок Хашког тужилаштва, представљен као харвардски специјалист за ту област, засад није нимало помогао да се дође до истине. Напротив, одбрана генерала Младића оспоравала је готово све детаље његовог извештаја урађеног по наруџби Трибунала.

На констатацију да се није бавио српским уништеним верским објектима, сведок је одговорио да је тужилаштво одлучило да се у извештају наведу само несрпски објекти. Сведочење харвардског стручњака у неким моментима било је и трагикомично.

Претресно веће се побринуло да конфузија у судници три буде још већа. Никако им није било јасно, како је сведок доносио неке закључке у нарученом извештају. Ридлмајер у извештају наводи да су разорене 172 џамије у Бијељини, Фочи, Калиновику, Кључу, Котор-Варошу, Новом Граду, Палама, Приједору, Санском Мосту, Рогатици, Сокоцу и Сребреници.

Напиши коментар