Свет

ПСИХОПАТЕ: Американци легализују педофилију на мала врата!

Амерички психијатријски приручник DSM-5 у свом је првом издању у мају месецу педофилију је окарактерисао као сексуалну оријентацију

Контроверзни амерички психијатријски приручник DSM-5 (Дијагностички и статистички приручник за менталне поремећаје) у свом је првом издању у мају месецу педофилију је окарактерисао као сексуалну оријентацију.

Након снажног медијског притиска, Америчко психијатријско друштво огласило се саопштењем у којем кажу како је реч о лапсусу.

„У случају педофилског поремећаја, критеријуми за дијагностику су остали исти као у DSM-IV-TR (претходном издању приручника). Само име поремећаја промењено је из ‘педофилија’ у ‘педофилски поремећај’.“, стоји у саопштењу APA.

Naglašavaju kako pedofilski poremećaj nije „seksualna orijentacija“ već „seksualno zanimanje“.

„APA педофилију сматра парафилијом, а не сексуалном оријентацијом. Ова грешка ће бити исправљена у електронском издању DSM-5 и идућем издању приручника. APA чврсто стоји иза напора да се казнено прогоне они који сексуално злостављају и искоришћавају децу и адолесценте. Такође подржавамо сталне напоре да се развију третмани за оне са педофилским поремећајем како би се спречила будућа злостављања“, кажу у APA.

Изгледа да су у удружењу попустили под притиском јавности. Наиме, последњих дана били су затрпани медијским питањима након што је откривено да су педофилију као „сексуалну оријентацију“, гдје се педофил суздржава од „конзумације“, јасно раздвојили од педофилског поремећаја који је дефиниран као нагон под којим педофили попуштају и „делују“.

А колико би оваква дефиниција, да је остала у првотном облику, била опасна, потврђује и хрватски психијатар Владимир Груден.

„Увек се поставља следеће питање: ко седи у тим одборима, комисијама, колико је људи и у редовима самих психијатара који нагињу одређеним психичким поремећајима, где онда они своју аномалију покушавају да прогласе нормалном, како би себи умирили савест“, каже Груден.

Коментари (2)

  1. misko каже:

    Devijantna nacija voli devijantno. Treba im doktor.

  2. Aleksandar каже:

    Pa sta ste ocekivalo nesto drugo od njih.

Напиши коментар