Србија

Милешева остаје без руке Светог Саве и његовог жезла?

рука-светог-Саве

Поново скандал у Српској Православној Цркви. Из поузданих извора сазнали смо да администратор милешевски владика Јоаникије предузима кораке да из манастира Милешеве изнесе руку Светог Саве, његов жезал и још неке реликвије и да их пренесе у Црну Гору. У манастиру је настало велико узнемирење монаштва и благочестивог народа који је за то сазнао. Све се поново дешава у посту – овога пута уочи Велике Госпојине.

Ко је то наредио и по чијем наређењу се то чини? Које је његово право? Зар манастир Милешева и српски народ треба да остану без благодати Светога Саве и то уочи прославе 800 година манастира. Ово је врхунац разградње СПЦ и могућа велика несрећа за Србе.

Зар овако велике реликвије треба да оду у Црну Гору у којој се СПЦ не поштује и где се одузимају цркве и манастири. Зар нисмо сведоци да се тамо прави Црногорска Православна Црква? Припада ли владика Јоаникије тој струји кад му уопште пада на ум да учини такав злочин и лиши манастир Милешеву, милешевску епархију и српски народ благодати Светога Саве?

Народе српски не дозволи да се ово догоди!

Миланко Јовановић

 

Извор: Васељенска

Коментари (2)

  1. kec каже:

    Narod srbski je corav ,tup i pravi se budala, pa neka bude kao ce biti ..narod Srbski nekada ponosan narod ratnicki je postao uspavana kravetina pa neka nam bude kako ce biti AMIN…Gospode nismo vise Tebe vrijedni …

  2. mn каже:

    Ruka svetog Save je u manastiru Svete Trojice u Pljevljima, koji pripada eparhiji Mileševskoj. Osim ako nije u pitanju druga ruka.

Напиши коментар