Регион

СКАНДАЛ: Мајка Сребренице живи као лорд, има куће у Сарајеву и вози џип УН!

Имам примања 4.000 КМ месечно. Је*ем му мајку, може ми, вала, бити 2.000 да трошим и да уживам као лорд – каже жена која је недавно у УН вербално напала Томислава Николића

Председница Удружења “Мајке Сребренице“ Мунира Субашић, која је на недавној дебати у Уједињеним нацијама о раду Трибунала у Хагу приликом говора председника Србије Томислава Николића направила инцидент, због чега је избачена са седнице, веома је имућна и у свом поседу има две вишеспратне куће у Сарајеву, плату од 4.000 КМ, као и 60 дулума земље – шест хектара, а притом вози џип који је добила од УН.

Мунира Субашић скренула је пажњу на себе када је изведена из сале у којој се одржавала јавна дебата о раду међународних кривичних судова, јер је током говора председника Србије Томислава Николића подигла транспарент на којем је писало “Република Српска, геноцидна”.

Како сазнаје наш портал, Мунира Субашић, председница Удружења “Мајке Сребренице“, које окупља жене које су трагично настрадале приликом геноцида у Сребреници, веома је имућна жена, која се након рата нагло обогатила.

Она од своје имовине има две вишеспратне куће у Сарајеву, једну која је изграђена пре рата, а друга после ратних дешавања. Занимљиво је и то што она читав спрат изнајмљује и од тога узима кирију, а јавно се и хвалила да је смештај својевремено изнајмљивала и једном министру БиХ.

– Сви ми који радимо у удружењу имамо куће и станове. Тачно је да имам две куће, а један читав спрат сам и изнајмљивала и једном министру у Влади БиХ за новац, јер шта да радим са толиком кућом. Није то све имам, поред самог пута поседујем 50-60 дулума земље – каже Мунира.

Она даље наставља да је део те земље поклонила свом рођаку Хамду, који је био директор Телекома БиХ да себи озида викендицу.

– Дала сам му плац, јер од њега смо добили 300.000 КМ, а поред тога добијамо паре за помоћ повратницима, као и за рад нашег удружења – објашњава она.

Према њеним речима, на рачуну удружења остало је још само 100.000 КМ, а већина пара отишла је на одржавање зграде.

– Реновирали смо просторије које смо добили од Владе БиХ, а на кречење смо дали 15.000 КМ – тврди она.

Мунира се јавно хвали да има месечна примања у висини од 4.000 КМ и да не може да постигне све да потроши.

– Веровали или не, ја имам примања 4.000 КМ месечно. Је*ем му мајку, може ми, вала, бити 2.000 да трошим и да уживам ко лорд – хвали се она.

Мунира поред свих ових погодности користи и џип, који је то удружење добило као донацију од УН.

– Њега не могу да држим у удружењу, већ ми стоји код куће у мојој гаражи. Мој син нема ауто, па некад узме њега. Шта је ту чудно?! – пита се она.

Напиши коментар